發新話題

[討論] 如果來年某玩具店再辦LEGO首賣日.....

如果來年某玩具店再辦LEGO首賣日.....

每年的首賣日都吸引一眾人士入貨, 但好似安排上就有點不太妥善, 導致不少其他人士不能選購心頭好, 就這一點, 大家認為有無更好方法令到這個活動減少不必要的問題出現呢?

不妨在此分享一下意見, 謝謝!!

(有點擔心下年的重頭作之一的LEGO Movie系列作品及71004第十二代人仔, 比起今年的76000 + 76004情形有過之而無不及, 比一眾炒家即時搞掂.......)

呢個問題問得幾好
我認為應該每人都攞1張form(係限擺1張)
每人限買2盒
5知咁得5得呢
本帖最近評分記錄
  • ALPLEGO 人仔倉資產 +3 我很認同 2013-11-17 21:41

回復 2# 的帖子

如果係咁的話, 派張表比人填好過, 仲要指定系列只准入一盒就最好不過, 其他的就兩盒, 就相對公平, 以防炒家過份囤積居奇!!

同埋如果有好似特別貨品10241及10243賣, 更加要限制 (10243已經係今年近乎好多人必入的一盒, 極有需求.......)

至於禮物包, 希望可以加大送贈限額至二至三百個就更好, 多點人受惠!!
本帖最近評分記錄
  • tong3182 人仔倉資產 +2 我很認同 2013-11-17 22:52

回復 3# 的帖子

仲有,多加人手維持扶序,5比"代人排隊"
本帖最近評分記錄
  • SKYK 人仔倉資產 +1 我很認同 2013-11-21 15:58
  • ALPLEGO 人仔倉資產 +2 我很認同 2013-11-17 23:10

回復 4# 的帖子

呢個係,  其實要攞籌之餘, 更要係的表當中要印埋編號, 邊個籌跟表NO.一齊做識認, 咁就更加好, 慎防人出古惑!!
本帖最近評分記錄
  • SKYK 人仔倉資產 +1 謝謝你的分享 2013-11-21 16:00
  • tong3182 人仔倉資產 +2 我很認同 2013-11-18 22:44

唔攪,所有Lego可以直接上官網order,寄去屋企!

每種首賣日貨品, 每人只限購買1件; 還要在顧客手, 盍上原子印章, 以防再排隊買過, 絕

不過因為年紀大, n年來都不去同d後生爭餐懵, 等時機成熟才入手

謹祝各倉友首賣日購物愉快!

發新話題