發新話題

LEGO報告: 樂高蘭救援直昇機6697

LEGO報告: 樂高蘭救援直昇機6697

1. LEGO編號: 6697
2. 購買日期及地點: 1985年屋企樓下商場
3. 價錢: 忘記了...
4. 人仔數目: 2
5. 物品介紹: 救援直昇機, 有可捲動吊繩吊住一個機員
6. 評分(5分為滿分)
好玩指數: 4
抵玩指數: 4
靚件指數: 5 當年全新買
罕有指數: 3
7. 撰文者:  Edward
8 相片:

當年好似未有1x12 plate. 1x10 plate 做車葉好似短左少少

其中一名機員有救生衣和穿上吊繩.

準備出發....

本帖最近評分記錄
  • Jackyses 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2014-11-28 10:33
  • Cracker 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2014-11-19 14:29
  • kawing_1125 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2014-11-15 22:40
  • Alywin 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2014-11-14 00:17
  • 草上飛 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2014-11-13 19:32
  • 豬古力 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2014-11-13 17:43
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004500438061

外型靚,黃色又搶眼,
80年代,係城市系列既黃金年代

引用:
原帖由 豬古力 於 2014-11-13 17:45 發表
外型靚,黃色又搶眼,
80年代,係城市系列既黃金年代
多謝加磚支持

80年代, 除左城市系列, 仲有太空, 城堡, 火車等....
都係好精彩. 可以話係LEGO既黃金時代.
https://www.facebook.com/profile.php?id=100004500438061

細個我擁有第一部LEGO直升機,就係呢部。
不過比我玩到LEGO都爛,底盤n-shape件斷開......

好懷念,以前我都有呢隻

懷念,以前一盒lego可以砌幾款唔同主題

當年我都有,係屈神氏買好鬼貴~~

我小時候有6693、6695、6698,
這組6697沒買,因為愛車多過愛飛機

80年代是樂高起飛年代
90年代才是黃金收成期
2000年代是中衰困境期
2010年代相信是火鳳凰重生當霸主的年代

加油 加油

發新話題