標題: 請問有冇倉友有玩p&d(puzzle & dragons)? [打印本頁]

作者: BENTLY    時間: 2013-5-8 21:27     標題: 請問有冇倉友有玩p&d(puzzle & dragons)?

請問有冇倉友有玩p&d?有既大家分享下心得,而在未來我構思緊可5可以砌有關p&d既野
作者: nps1    時間: 2013-5-8 21:29

作者: 草上飛    時間: 2013-5-8 21:50

我d fd成日玩, 攪到我同佢地冇咩話題, 於上星期加入P&D行列, 開頭抽左11次金蛋先開到局! 仲有2天夠10登錄有魔法石送

作者: nps1    時間: 2013-5-8 22:38

我id 173.331.500
用大蛇 , 火烏  多 (努力up lv 中)
作者: shichun17    時間: 2013-5-9 16:00

大家可以ADD我! 我玩咗大約一個月多啲!

124,291,699 名字為: 蘭斯洛特

寵有: 大蛇, 綠奧, 究極水龍, 暗玩具, 火玩具, 水埃, 終極木劍!
要借的話, 可以在遊戲內MEASSAGE我~

最近見到啲人仔, 都不期然諗起PAD, 真係中晒毒!
作者: shichun17    時間: 2013-5-9 16:01

引用:
原帖由 草上飛 於 2013-5-8 21:50 發表
我d fd成日玩, 攪到我同佢地冇咩話題, 於上星期加入P&D行列, 開頭抽左11次金蛋先開到局! 仲有2天夠10登錄有魔法石送
我id 177691717.
原來草大用火印~
要火寵幫忙可以出聲, 因為未必成日掛出來!
(不過我啲等級唔係好高)
作者: 草上飛    時間: 2013-5-9 18:22

引用:
原帖由 shichun17 於 2013-5-9 16:01 發表

原來草大用火印~
要火寵幫忙可以出聲, 因為未必成日掛出來!
(不過我啲等級唔係好高)
我d 寵好少少得3隻, 火印. 商業神同黃泉, 要慢慢努力中..
作者: shichun17    時間: 2013-5-10 00:24

我就係畀PAD搞到我無錢買LEGO!
好對唔住啲磚呀~~~
作者: BENTLY    時間: 2013-5-10 10:52

我名:魔人布歐 id:153208789 add你地先
作者: BENTLY    時間: 2013-5-10 10:57

我有木印,海王神,阿波羅,慈愛神,火奶,狩獵神,但lv低,等緊打金屬龍/超金屬龍
作者: BENTLY    時間: 2013-5-10 11:13     標題: 回復 7# 的帖子

三隻神都很強,建議你先升火印同黃泉
作者: shichun17    時間: 2013-5-10 14:22

引用:
原帖由 BENTLY 於 2013-5-10 10:57 發表
我有木印,海王神,阿波羅,慈愛神,火奶,狩獵神,但lv低,等緊打金屬龍/超金屬龍
啲超金出的機率勁低...不如快啲打上去, 普通關一樣出超金
作者: BENTLY    時間: 2013-5-10 16:52

55唉虹番上禮拜打兩次都5掉,又浪費時間,用根性,奧丁同隻虹磨成幾十分鐘都冇
作者: shichun17    時間: 2013-5-11 15:28

引用:
原帖由 BENTLY 於 2013-5-10 16:52 發表
55唉虹番上禮拜打兩次都5掉,又浪費時間,用根性,奧丁同隻虹磨成幾十分鐘都冇
唉...係呀! 浪費咗體力, 最後唔出都唔緊要, 但真係要磨幾一分鐘!
我啲時間好寶貴呀~~~
作者: BENTLY    時間: 2013-5-11 15:35     標題: 回復 14# 的帖子

希望下禮拜跌比我 ,還有快有暗戰國龍喇
作者: shichun17    時間: 2013-5-11 17:03

引用:
原帖由 BENTLY 於 2013-5-11 15:35 發表
希望下禮拜跌比我 ,還有快有暗戰國龍喇
我上次唔夠勁, 打唔到隻武田, 唔知今次打唔打到信長回來呢?

不過話時話, 暗隊大把隊員, 隻信長啲技能太弱! 真係無咩用! 因為我已經有好多暗隊成員了, 只欠一隻好的隊長

作者: BENTLY    時間: 2013-5-11 17:25     標題: 回復 16# 的帖子

我都想玩暗隊,可惜少暗,如果係隊長蝦帝斯,洛基,阿努比斯或冥后都唔錯,加油(ps:幾時神up,成日火up水up根本浪費時間)
作者: shichun17    時間: 2013-5-11 18:00

我有阿努比斯! 但無可能做到10COMBO! 只會有時畀佢做吓隊員!
依家隊暗隊主要係吸血鬼, 暗玩具, 暗劍, 暗晚成龍, 同埋搭隻虹番人! 睇情況會用暗精靈做隊長, 再配友人的路法西!
我都好想要哈帝斯~ 依家無重力, 對BOSS好辛苦, 要同佢地馬拉松式戰鬥!

睇來神UP仲要等吓, 前排至UP完, 唔會咁著數!

作者: BENTLY    時間: 2013-5-11 20:02

你隊暗隊唔錯,唉我都好想要路西法,暗屬性30萬傷害,我要快D勁D,依家最想要石川
作者: 草上飛    時間: 2013-5-12 10:40

虹番我現在隊野仲未夠實力打
作者: wallacefsk    時間: 2013-5-12 11:38

長擺路西法~

#17: 佢而家差唔多每三個禮拜就幾多百萬下載達成, 到時就神up~
不過即使神up, 抽中既機會好低

#20: 打虹番最緊要有綠奧丁, 再加留意體力, 咁最多都係用時間換取過關
作者: BENTLY    時間: 2013-5-12 11:40     標題: 回復 20# 的帖子

加油 高lv D用根性奧丁同佢磨
作者: wallacefsk    時間: 2013-5-12 12:16     標題: 回復 22# 的帖子

已add, 小弟龍多神少 (人品差.....), 想轉幫手message我, 有既就會轉俾你~
作者: 草上飛    時間: 2013-5-12 15:20

即係神up 係耐唔耐都有???
作者: BENTLY    時間: 2013-5-12 16:53     標題: 回復 24# 的帖子

55,所以儲定石等神up
作者: euji    時間: 2013-5-13 16:11

神up本身就係一個伏...
作者: BENTLY    時間: 2013-5-19 12:55

今次god fes up,光up有冇人有好收鑊?
作者: 草上飛    時間: 2013-5-19 13:34

課金了第一次 12抽6金蛋,中火水木埃, 火光印, 暗騎士, 其他星蛋係火劍吸血鬼毒奶木奶火奶等等, 好想抽到維納斯+白盾
作者: POCHACC01231    時間: 2013-5-19 14:10

儲彈藥等Eva 出
作者: BENTLY    時間: 2013-5-19 18:49

今次想課金趕5切 用餘石2抽,白盾,木奶 好想要埃神  (除木埃其他超想要 )
作者: BENTLY    時間: 2013-5-19 18:52     標題: 回復 28# 的帖子

收鑊好好,好多神  btw我有維納斯&白盾需要的可借 不過lv還低,要升一升
作者: BENTLY    時間: 2013-5-19 18:54     標題: 回復 29# 的帖子

聽說eva好像用以億計p&d金錢抽 真係要儲彈藥
作者: 20001229    時間: 2013-6-1 12:28

Hello 我都有玩ga求被人add!!My ID number:112 282 831 Thx!!

作者: 草上飛    時間: 2013-6-1 13:33

玩左一個月, 暫時每隊純色隊岩岩勉強夠腳, 可以唔洗科金了....
作者: BENTLY    時間: 2013-6-1 15:29     標題: 回復 33# 的帖子

好的,ok已加了
作者: BENTLY    時間: 2013-6-1 15:33     標題: 回復 34# 的帖子

加油  btw尼緊超多活動,又撒旦又冰赫拉又泥石川又波利塔仲有EVA  13號機
作者: 20001229    時間: 2013-6-1 17:13

有冇人中新和神?

作者: BENTLY    時間: 2013-6-15 19:07

又尼活動,ff cd復活,群馬之野望地下城復活(拎蔥 )又神up(魔神 )
新料*火赫拉,龍波利地下城(限cost),新寵魔法石龍
作者: 草上飛    時間: 2013-6-18 18:25

我所有活動飛晒冇打, 集中升lv 先
作者: Busterx    時間: 2013-6-18 22:01

iphone 138,350,499 90火埃....綠魔
IPAD 水埃 暗天 135,691,551
作者: 草上飛    時間: 2013-6-18 22:15

引用:
原帖由 Busterx 於 2013-6-18 22:01 發表
iphone 138,350,499 90火埃....綠魔
IPAD 水埃 暗天 135,691,551
已add =,=
作者: BENTLY    時間: 2013-6-19 11:40     標題: 回復 40# 的帖子

已add
作者: BENTLY    時間: 2013-6-19 11:41     標題: 回復 39# 的帖子

加油,就快有日神究極 1500萬人數已過,好快又有一連串活動
作者: shichun17    時間: 2013-7-10 15:58

玩了100天, 不知大家進度如何?

早前因為去咗旅行, 錯過了赫拉降臨, 令到依家進度停滯不前. (一隻重力寵也沒有, 因此暫時未打過任何地獄副本)
再加上自己貪心之故, 不斷課金亂抽神, 搞到啲隊無晒方向, 全部都係半桶水!

現時決定先搞好隊火埃隊, 包括再升高級啲隻木印同火奶, 因為血量真係好緊要. 可惜火奶技真係好難好難升!
食咗幾隻自己人, 一技都無升到! 慘!
作者: 草上飛    時間: 2013-7-10 17:50

我玩了就快70天, 都係半桶水, 課過4次金, 比較齊腳得水隊暗隊.
我都好希望快d有嚇拉打, 自己暗隊好雖要多幾隻重力怪.
希望快d 沖到167lv, 就可以狂洗超金升怪了!

作者: shichun17    時間: 2013-7-11 13:15

引用:
原帖由 草上飛 於 2013-7-10 17:50 發表
我玩了就快70天, 都係半桶水, 課過4次金, 比較齊腳得水隊暗隊.
我都好希望快d有嚇拉打, 自己暗隊好雖要多幾隻重力怪.
希望快d 沖到167lv, 就可以狂洗超金升怪了! ...
唉...我都忍唔住課咗金 (搞到無錢玩LEGO)
我都係暗隊比較好, 因為抽到有洛基(已究進), 經常配OP法去天上的海原洗+蛋
水隊都OK, 但隊長只係水主, 抽唔到好神. 已經慢慢無咩點用 (始終暗隊好練又唔會有剋制屬性)
木隊慘啲, 雖然有木印做隊長, 但欠隊員.

我剛升過了167, 有100體力了
作者: BENTLY    時間: 2013-7-15 22:35

咁耐以尼只課過一次@@依家每粒每粒石儲返尼,好彩都抽到幾隻好野,剛打左石川,btw天狗同龍波利好鬼難打限cost好麻煩  XP
作者: BENTLY    時間: 2013-7-15 22:47

暫時只過了石川,赫拉,白盾關,下次目標冰赫拉火赫拉  本人玩緊雜色隊,9倍回復隊,虹番隊 正升火和神,弗雷組火隊 大家加油,如要借寵可送信,最高都係六十幾lv   有用既有:暗海王神,光光慈愛神,白盾究極,火玩(用防)  ,木印,玄武,狩獵神,濕波得個3X lv得木印進左,等我
:handshake
作者: BENTLY    時間: 2013-7-15 22:50     標題: 回復 46# 的帖子

加油 ,btw天上的海原真係加蛋,牛面,龍王聖地
作者: BENTLY    時間: 2013-7-15 22:52     標題: 回復 45# 的帖子

加油加油 我欠成幾廿lv先167
作者: shichun17    時間: 2013-7-16 15:00

引用:
原帖由 BENTLY 於 2013-7-15 22:52 發表
加油加油 我欠成幾廿lv先167
CHING打得好快喎...我課咗金都未打到石川~
回復隊真係幾勁, 我覺得比火埃易用!
作者: BENTLY    時間: 2013-8-2 22:29     標題: 回復 51# 的帖子

石川其實多D combo上wiki搵隊打都應該都過到 加油
但係我覺得回復隊血量始終欠小小,我冇火埃
btw剛打左冰赫拉
作者: shichun17    時間: 2013-9-5 17:03

大家近排玩成點? 近日要升虎妹的技, 全部體力都花在ECO的QUEST及今天的木曜. 沒法再次挑戰雅典娜.
最近除開始認真練火埃隊, 開始上手, 希望遲點可以用火埃攻破所有降臨!
作者: 草上飛    時間: 2013-9-6 21:40

升技真係好辛苦 , 現在主力練緊木魔神隊!
另外開左隻小號, 呢隻就0課金, 只主力升寵, 不升rank!
(題外話: 自從玩左pd 後, 每月雖然至少課金兩次, 但反而買少左lego 反而支出更少)

作者: henryrahim    時間: 2013-9-7 13:41

新手玩左1個幾月
得78 lv
作者: wallacefsk    時間: 2013-9-7 17:50

剛升滿暗天使Level, 下一個目標係赫拉.
期待冰赫拉來臨, 因為打左5次都係跌錢箱.
下星期有波利塔, 係升技既好日子.
so far Level 167都仲未貨金, 所以好羨慕草師兄既投資~!
不過一玩Puzzle & Dragon, 玩Lego既時間都少左.....
作者: 草上飛    時間: 2013-9-7 19:05

引用:
原帖由 wallacefsk 於 2013-9-7 17:50 發表
剛升滿暗天使Level, 下一個目標係赫拉.
期待冰赫拉來臨, 因為打左5次都係跌錢箱.
下星期有波利塔, 係升技既好日子.
so far Level 167都仲未貨金, 所以好羨慕草師兄既投資~!
不過一玩Puzzle & Dragon, 玩Lego既時間 ...
add 你, 我acc名叫avante=,=
作者: wallacefsk    時間: 2013-9-7 22:22

引用:
原帖由 草上飛 於 2013-9-7 19:05 發表
add 你, 我acc名叫avante=,=
add左, 好強大既商業神~~!!!
作者: shichun17    時間: 2013-9-23 17:44

引用:
原帖由 草上飛 於 2013-9-6 21:40 發表
升技真係好辛苦 , 現在主力練緊木魔神隊!
另外開左隻小號, 呢隻就0課金, 只主力升寵, 不升rank!
(題外話: 自從玩左pd 後, 每月雖然至少課金兩次, 但反而買少左lego 反而支出更少) ...
估唔到同我一樣! 我都開咗個副號不課金的. 主要都是升寵(可惜沒抽到好寵).
不過我連主號都已經無課金好耐.
自從玩PAD後, 上少咗人仔倉同玩少咗+買少咗LEGO! 都真係慳唔少.

題外話: 重玩LEGO一兩年, 發覺啲SET真係有啲重覆, 這其實都間接令我買少咗LEGO玩. 加上地方太細, 買咗唔砌, 又或者砌咗無得擺等等問題開始出現...都間接令我熱情有小小退卻. 至於單玩人仔? 我又覺得無咗玩磚的意義.

我最近開始玩火赫拉隊, 血量會比回九隊高, 但回復力低, 難儲技. 看來都係回九隊的用途較廣泛. 可惜我隻白盾食咗80隻波利都係升得三技. 所以無咩心機玩回九.
作者: 草上飛    時間: 2013-9-23 20:10

引用:
原帖由 shichun17 於 2013-9-23 17:44 發表

估唔到同我一樣! 我都開咗個副號不課金的. 主要都是升寵(可惜沒抽到好寵).
不過我連主號都已經無課金好耐.
自從玩PAD後, 上少咗人仔倉同玩少咗+買少咗LEGO! 都真係慳唔少.

題外話: 重玩LEGO一兩年, 發覺啲SET真 ...
升技我開頭都係亂食, 結果成功率好差好差...
但係睇左呢編文後, 升技成功率真係大大提升, 可以一試!
http://forum.gamer.com.tw/C.php?bsn=22153&snA=14706&tnum=26
一分鍾內如果有兩次一吃3小怪升技先立即轉食自己想升技果隻!
我自己會用以下時間, 用日本標準時間計,
http://www.nict.go.jp/JST/JST.html

最近水天, 木玩具, 木eco 用這方法都係10幾隻就滿技, 岩岩隻佛祖也滿了技!
但這方法要大量其他雜怪來試驗.

作者: shichun17    時間: 2013-9-25 17:40

我之前都有睇過, 但最初都唔係咁信. 因為未試過咁黑仔.
不過用了之後, 都真係覺得OK喎~

隻佛祖都升滿? 草大刷石打魚關?
作者: 草上飛    時間: 2013-9-25 18:57

引用:
原帖由 shichun17 於 2013-9-25 17:40 發表
我之前都有睇過, 但最初都唔係咁信. 因為未試過咁黑仔.
不過用了之後, 都真係覺得OK喎~

隻佛祖都升滿? 草大刷石打魚關?
yes 爆石打左14場! 14隻滿了技就沒打了.
現在等下次技up 升商業神同火埃技.
作者: 20001229    時間: 2013-9-25 20:46

有冇大大打元黃龍?話說玩左11x日 先58lv...
作者: shichun17    時間: 2013-9-25 21:59

引用:
原帖由 20001229 於 2013-9-25 20:46 發表
你星期五打巨人之塔啦! 可以好快升到過一百級!
作者: shichun17    時間: 2013-9-25 22:06

引用:
原帖由 草上飛 於 2013-9-25 18:57 發表
yes 爆石打左14場! 14隻滿了技就沒打了.
現在等下次技up 升商業神同火埃技.
火埃都升技? 唉...今日用火埃花咗12石先打贏雅典娜, 有點想放棄用火埃.
早知用白盾隊, 可以少好多石, 又易用
作者: 草上飛    時間: 2013-9-25 23:26

引用:
原帖由 20001229 於 2013-9-25 20:46 發表
連魔法石龍關都沒有打過=,=, 遲d 先打d 技術關.
作者: 草上飛    時間: 2013-9-25 23:27

引用:
原帖由 shichun17 於 2013-9-25 22:06 發表

火埃都升技? 唉...今日用火埃花咗12石先打贏雅典娜, 有點想放棄用火埃.
早知用白盾隊, 可以少好多石, 又易用
yes , 見有一堆蝦仔, 唔想浪費順手升埋佢=,=
作者: 草上飛    時間: 2013-9-25 23:29

引用:
你有兩隻很強的寵! 兩隻都是木系! 一隻磨一隻快秒! 木魔同新木和神!
作者: shichun17    時間: 2013-9-26 14:24

引用:
原帖由 草上飛 於 2013-9-25 23:29 發表

你有兩隻很強的寵! 兩隻都是木系! 一隻磨一隻快秒! 木魔同新木和神!
我雖然已經無課金, 但每次神UP都嘗試抽兩至三蛋碰運氣, 可惜都是星蛋連發. 即使有運抽到金蛋, 都是重覆的, 分別是大蛇及水埃. 我也想要新木和! 隻首抽暗埃至今只用過一兩次 -_-
作者: 20001229    時間: 2013-9-26 20:02

多謝大大的讚譽 查實抽金蛋有冇咩訣竅呢?
作者: shichun17    時間: 2013-10-2 09:47

抽金蛋絕對是靠人品. 我的副帳曾經試過五抽星蛋, 最近GOD FEST三抽二金, 中光埃! 樂透~
作者: BENTLY    時間: 2013-12-23 23:01

啊~先祝大家聖誕快樂,都就快忘記人仔倉喇 ^^"今次hunterxhunter大家又抽到咩,我想招下麒麟,白盾><經過上次第二次課金,終於有麒麟,大天,光埃 但我都係好想要木埃同月讀  btw小弟已多次改名,你冇del我應該仲見到我
name:carl(表情符號)  id:153208789
作者: BENTLY    時間: 2013-12-23 23:09

補多幾句,D串燒精靈,三色龍果好鬼難打 又要成60體...遲D所有親究進一定要用 我用麒麟過左一次串燒都5敢再打,危險到死
作者: BENTLY    時間: 2013-12-23 23:10     標題: 回復 71# 的帖子

你真夠運 好采我都唔差,4抽大天
作者: 底褲蒙面俠    時間: 2013-12-24 01:34

我, 首抽玄武, 之後抽到執行者
不過我係零課金玩家
全職獵人就無抽啦
作者: Tomy11    時間: 2013-12-24 12:54

首抽天照(現時已升大天照)+羅賓(4星)(無課金)
ID:231239273

作者: BENTLY    時間: 2014-1-3 19:07     標題: 回復 76# 的帖子

已加
作者: BENTLY    時間: 2014-1-3 19:09     標題: 回復 75# 的帖子

執行者可放玄武隊,有服部半藏,暗雙屬騎士可組攻擊隊
作者: 草上飛    時間: 2014-1-3 23:31

我玩下玩下隻小號(冇課金)同大號(重課金)的神已經差不多, 大號人品很差
作者: 草上飛    時間: 2014-1-3 23:39

引用:
原帖由 BENTLY 於 2013-12-23 23:01 發表
啊~先祝大家聖誕快樂,都就快忘記人仔倉喇 ^^"今次hunterxhunter大家又抽到咩,我想招下麒麟,白盾>
hunter 我8抽 : 1小剛, 1尼奧里奧, 1古拿比卡, 1希索加, 2比斯姬, 2團長
作者: henryrahim    時間: 2014-1-4 09:32

今次GOD FEST 2抽1金 ... 中暗天使
仲幫同事1抽中暗天 ... 佢想要成年
作者: BENTLY    時間: 2014-1-4 17:48     標題: 回復 79# 的帖子

ching咩名/id ?想睇下有冇add你
作者: BENTLY    時間: 2014-1-4 17:49     標題: 回復 81# 的帖子

人品爆發?
作者: 草上飛    時間: 2014-1-4 19:14

引用:
原帖由 BENTLY 於 2014-1-4 17:48 發表
ching咩名/id ?想睇下有冇add你
大號:177691717
小號:111587933

我大號有add 你的=.=
作者: BENTLY    時間: 2014-1-5 18:26     標題: 回復 84# 的帖子

原來你係avante 木魔,商業都297!!!好強!!! 我都要快D令到我隻白盾297 同埋加盟撒旦火赫拉隊
作者: 草上飛    時間: 2014-1-5 20:18

引用:
原帖由 BENTLY 於 2014-1-5 18:26 發表
原來你係avante 木魔,商業都297!!!好強!!! 我都要快D令到我隻白盾297 同埋加盟撒旦火赫拉隊
我大小號都全力升緊白盾! 白盾真係好好用!
作者: BENTLY    時間: 2014-1-7 19:20     標題: 回復 86# 的帖子

我首抽就係白盾 真係好好既隊員 我所有加蛋夾埋都係得276 努力刷太鼓爆須佐同光埃技中
作者: BENTLY    時間: 2014-1-13 19:11

http://www.pixiv.net/member_illu ... &illust_id=40931594(分享)旱有的p&d lego作品

作者: 草上飛    時間: 2014-1-14 00:42

引用:
原帖由 BENTLY 於 2014-1-13 19:11 發表
http://www.pixiv.net/member_illu ... &illust_id=40931594(分享)旱有的p&d lego作品
好想要隻青龍!!
作者: HoHin1016    時間: 2014-1-15 00:38

My ID :190250223
長用火埃,暗天,撒旦
作者: BENTLY    時間: 2014-1-15 22:48     標題: 回復 89# 的帖子

朱雀
作者: BENTLY    時間: 2014-1-15 22:49     標題: 回復 90# 的帖子

已add
作者: dragon719    時間: 2014-1-16 15:39

可惜大號 ACCT 被 HACKED, 等 GUNGHO 回答中....................有無人識打日文? GOOGLE TRANSLATE 太雞
作者: BENTLY    時間: 2014-2-19 19:37

兩周年活動後半部投神up寵大家有咩意見?
作者: Tomy11    時間: 2014-2-19 21:30

投執行,因為已有服部
作者: henryrahim    時間: 2014-2-20 08:56

投左新木和
作者: BENTLY    時間: 2014-2-26 19:50

結果...還不錯....但係點解有須佐...
作者: 草上飛    時間: 2014-2-26 23:29

今次應該會10抽-.-
作者: BENTLY    時間: 2014-2-27 18:49     標題: 回復 98# 的帖子

已課,一樣十抽
作者: BENTLY    時間: 2014-2-28 19:06

已中木埃月讀大蛇可收手,今次唔夠運,欠伊邪那岐潘朵拉,但又有第三隻木印第二隻麒麟 得返廿幾石收手算 大家成績又如何總成績十抽5金4銀1星

歡迎光臨 人仔倉討論區(Minifigs Forum) (http://www.minifigs.net/forum/) Powered by Discuz! 6.0.0