發新話題

[教學] piano

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 fvin 於 2009-2-3 11:08 發表

多謝你的支持!

如果香港的bricklink sellers, 一般都可以面交的, 很方便的.
其實點知係香港seller.......

引用:
原帖由 kejoip 於 2009-2-1 11:42 發表
剛剛睇完Vincent大大的鋼琴制作班2, 令我諗起好耐之前已經想做的三角琴
跟著大大的方法, 總算做左一個list出黎. 雖然唔可以話係百分百一樣 (見到的件都有了..)
很多件都係希有件, 另外得難在BrickLink同一個買家買齊 ...
請問大大係邊個BrickLink賣家呢?

零件一問

請問下面紅圈圈住o既係咩件o黎o架呢? 有冇peeron編號或者大相?

因為玩翻lego冇耐, 所以對零件極之唔熟悉.

引用:
原帖由 gordongordon 於 2009-9-11 00:26 發表
請問下面紅圈圈住o既係咩件o黎o架呢? 有冇peeron編號或者大相?

因為玩翻lego冇耐, 所以對零件極之唔熟悉.
係Jedi 的light saber 柄
(from Peeron.com)

(from Lego.com)

http://www.peeron.com/inv/parts/577
P.S. 7654 $120  有四支MdStone
應該係最平而又最多呢個件的

我都砌過Vincent 的Piano ~
真係超正~
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=22707&highlight=biohazard

本帖最近評分記錄
  • gordongordon 人仔倉資產 +5 謝謝你的解答 2009-9-11 03:30

好開心見到有朋友喜歡及自行制作這個作品
雖然出這個post的時候人仔倉還未有加磚的制度, 如果大家覺得好的話, 都希望加番我磚啦!

(其實係妒忌點解gordongordon 加磚比linus兄都唔加比我! )
講笑講笑咋! 多謝linus兄幫手解答!

引用:
原帖由 fvin 於 2009-9-11 11:13 發表
雖然出這個post的時候人仔倉還未有加磚的制度, 如果大家覺得好的話, 都希望加番我磚啦!

(其實係妒忌點解gordongordon 加磚比linus兄都唔加比我! )
講笑講笑咋! 多謝linus兄幫手解答!
唔好意思丫Vincent兄 >.<
偷左你d 磚添

Sorry Vincent大大, 係我唔o岩!!!!!  :funk:
淨係掛住搵料砌, 唔記得加磚俾原創者....sorry sorry!!

引用:
原帖由 fvin 於 2009-9-11 11:13 發表

(其實係妒忌點解gordongordon 加磚比linus兄都唔加比我! ) ...
已補加磚向原創者致意
(下次唔會咁大頭蝦 )

wow,
very nice

哈哈, gordon and linus, 言重言重! 我都係講o下笑, 不需介懷!
都多謝給磚鼓勵!

發新話題