發新話題

聖馬靈同盟區

好耐冇野發生過
城堡區有d 悶氣
(我個人冇乜時間砌野, d 城堡 一早俾我移為平地(因為想起過新)
士兵方面係有多
但唔想求其影左相就算

象兵...
(我有一隻,用黎做display放係一面算)
的確係型...
但實在需要太多空間放置佢
而且價錢都唔平
如果要買一隻象,寧願買多一個馬甲(仲型)
(我而家盡力儲緊...)
而家有8隻蠍子馬甲(自己買set返黎的)
           4隻飛龍
           2隻kk1
           2隻紅黃獅子
           1隻紅色白色獅子

暫時唔想入飛龍馬甲...
想入多d印有 "獅子"馬甲
因為我既國家係叫
"奇洛李維獅子國"

遲d post相話你地知  lol
我相機"差"緊電丫
引用:
多d上黎吹水啊~~~

你咩兵種最多呀?

oh 當然是馬袍
sorry for misunderstanding
引用:
原帖由 marcolee 於 2006-4-25 23:04 發表
many 馬甲 wow ~~ 其實是甲還是袍呢?

係...係兆康(如果你住屯門應該會知掛)
平時係銅鑼灣返學
(由於返學關係...成日好多porject要做,冇乜時間吹水or整下d lego....d排成日放假...so有時間整下d lego)
同埋我每星期唔多唔少都入d lego lol  唔覺唔覺都好多喇 而家
個城堡仲未有時間砌...
首先要執好晒d 散件
又要清潔返d件(因為而家封晒塵)
又要分類....
又要諗點砌...
仲重要係要搵三四日放假時"得閒"做 lol

咁樣唔係幾好呢,我個人覺得
咁樣個城可能會冇咁靚
因為d件亂左
砌喎時如果隨手拎起d件就用...
唔係太好呢:o
引用:
原帖由 marcolee 於 2006-4-25 23:25 發表
分類?:o我初初也有 ,但砌砌下漸全也亂了

而家搭車出去好方面...
引用:
原帖由 Obi-Wan 於 2006-4-25 23:27 發表

咦~我都係喎~~以前

係呢...
分件.
除左要好多時間
仲要好多container...
我都係夠分到最多喎d件 1x2 bricks 城牆件 喎d...
引用:
原帖由 marcolee 於 2006-4-25 23:40 發表
actually 我也會揀合用的not隨手 , but 耗時會增加

哈...每日$26.5 如果剩係來回一個地方...
去多幾個地方就真係買多盒lego 算
(just kidding)
引用:
原帖由 marcolee 於 2006-4-25 23:40 發表
車費一定唔少:lol

我都想lol
不過d件太多喇
我驚如果用袋既話,會穿
我唯有用紙盒
膠盒...
而家個"工地"放滿晒件...都未分...但已經開始積塵-.- 有排搞...
引用:
原帖由 skyfung 於 2006-4-25 23:55 發表

我用唔同size 既普通透明膠袋入住架ja~~~
不過為左環保會循環再用ge~

發新話題