發新話題

07暑期會員聚會感想區

引用:
原帖由 nok13579 於 2007-8-25 20:28 發表 今次係我第一次參加人仔倉聚會,真係好開心,好熱鬧,又有得食又有獎品,正! 一去到就set up分享既作品,緊張到手騰腳震,好有臨場感,哈哈…… 有幸同p1622p、fvin同埋lysander坐埋同一張檯,仲有同鄰檯既拓海、毅武都好好 ...
are u the one which expert in Exo force series (with red, green, yellow robts) or the one who build the black robot? In fact you all are excellent!

引用:
原帖由 nok13579 於 2007/8/25 20:28 發表 一去到就set up分享既作品,緊張到手騰腳震,好有臨場感,哈哈……
......令我回想起上年820聚會......第一次set up分享時都係緊張到手騰腳震......而家好似適應咗這種臨場感...... haha......Nice to meet you! [ 本帖最後由 p1622p 於 2007-8-26 03:53 編輯 ]

引用:
原帖由 底褲蒙面俠 於 2007-8-25 22:36 發表 蕉強好神.....作品同拎獎次數....XD 有兩個作品我都miss左冇投(冇留意有冇卡仔,以為純分享) 1.中間被人孤立既metal gear 2. a31 塊 lego system板 同 大骨龍撞no. 結果個個忽略左lego system板,希望個位板友唔好 ...
真的嗎...? Anthony對我說有人以為我只係展品所以無投到,我以為他只是安慰我才這樣說... 我想是因為我地版用了設計圖做裝飾,加上我用的參賽牌與其他人是不同的,是淡綠色的...(這裡也想表達牌仔不夠的問題),所以有人會不知道吧,我特地放在旁邊的橙色名牌又只寫了名字<---抵死>.<....,oops...... 另外,可能因為我擺得太開掛,無辦法,因為我的作品三個方向都有獨立觀賞價值,又太佔位置,所以不得不這樣安排... 不過都多謝你欣賞呢件作品 [ 本帖最後由 mingming 於 2007-8-26 09:52 編輯 ]
「南韓都打得過半場,你都未過到去(半場)」

我的Brickshelf: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=mingmingzeno
我的Blog: http://hk.myblog.yahoo.com/jw!oXZTRQSeERpl2YWOkHo37Kbi_Yri

引用:
原帖由 lysander 於 2007-8-26 01:48 發表 are u the one which expert in Exo force series (with red, green, yellow robts) or the one who build the black robot? In fact you all are excellent!
我係坐你隔離,砌黑色機械人,比你認出係參考robocop 2果個 四色機械人係你右手邊既「熊出沒注意」,高手!
Blog:i am a dreamer
http://hk.myblog.yahoo.com/ima-dreamer

引用:
原帖由 p1622p 於 2007-8-26 03:43 發表 ......令我回想起上年820聚會......第一次set up分享時都係緊張到手騰腳震......而家好似適應咗這種臨場感...... haha......Nice to meet you!
好彩一去到就比你認出,如果唔係真係自己一個,唔知點算好啊… 不過聚會開始既時候,好快就識到好多人~fvin好健談、仲有拓海同毅武好主動咁同我傾計,聽我介紹自己作品,同埋向我講解佢地既作品~ 成個聚會既氣氛都好好呀,正!
Blog:i am a dreamer
http://hk.myblog.yahoo.com/ima-dreamer

引用:
原帖由 nok13579 於 2007-8-25 23:37 發表 雖然唔係大好多,但係十年真係可以好大分別,至少我鞋提時代電子遊戲雖然風行,不過唔會個個屋企都有;但而家電子遊戲已經由「風行」變成「橫行」,有時候係街見到d 四、五歲既小朋友都係度打nds。對於小朋友,尤其是十歲 ...
多謝哂先!!其實都係小意思!!邊夠隻恐龍打!!

引用:
原帖由 nok13579 於 2007-8-25 23:37 發表 雖然唔係大好多,但係十年真係可以好大分別,至少我鞋提時代電子遊戲雖然風行,不過唔會個個屋企都有;但而家電子遊戲已經由「風行」變成「橫行」,有時候係街見到d 四、五歲既小朋友都係度打nds。對於小朋友,尤其是十歲 ...
對啊,好多朋友都玩仲意打機,我覺得打機都無引ge,玩創意的lego先好玩,我今次十分開心,不單有收穫,還可以拿各高手的靈感

等我都寫一寫自己的感想吧... 這個是我第三次出席人仔倉暑期聚會(2005,2006,2007),今次的地點轉移去長沙灣的uno uno,地方不錯(只係細左少少),有自助餐食,感覺好好... 今次我比較見得多新的面孔,新人的創作水平都不比舊人遜色,這對人仔倉是一件好事... 這是我自己第一次帶LEGO參展分享區,不過不同的是,這次我帶出來的,是一塊較少人知道的海底珊瑚礁底板,是當時aquazone的贈品,讓大家認識一下aquazone這個冷門系列一些知識...也算是一個很好的分享吧... 整體今次活動安排很好,值得一讚...

今次見到好多新朋友~~ D作品比起以往, 今次更加精彩! 今次冇去o既朋友走寶la~~

到我寫自己嘅感想啦~ 1 今次好彩有homanchim兄幫手霸位,如果唔係我都可能搞到無位坐!Thank you,homanchim !!! 2 今次選擇之地點地方唔錯,D食物都OK(我掛住影相,食左一碟咋=="),幾"骨子" 3 今次認識到好多會員,其中平時都睇開佢d作品嘅極惡三四郎小光仔isaacok,估唔到佢原來咁後生,D作品仲砌得唔錯添!厲害!

4 今次聚會中講左好多建議俾拓海兄聽,主要講香港警車種類,編排等等,估唔到依度都有會員有興趣想知,真開心!可惜因為時間關係唔講得詳盡,希望日後再有機會啦!^^   

5 今次聚會無左例牌嘅拍賣環節,搞到我滿懷希望,帶左成千蚊想買心頭好原來都無用>~< 希望下次再有機會啦

6 今次聚會都有唔錯嘅收穫,抽到副Lego啤牌!^^

7 今次聚會整體都唔錯,希望再有機會喺果度搞啦!

戰利品:

=================================================================================

ps.拓海兄你如果想知你架靈車and最新美國製SDU飛虎隊攻擊車應該點改先似,或者問一問關於警察嘅事情,歡迎利用短消息問我!^^

Nikon D800E | Nikon D300S | Canon EOS M | Fujica_AZ-1 | SB910 | SB800 | SB25 | SPEEDLITE YN460 | Induro AKB1 Adventure Series Tripod Kit
Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 18-135mm f/3.5-5.6G IF-ED | Nikon AF-S VR Zoom-Nikkor 70-200mm f/2.8G IF-ED (小灰) | Nikon AF Nikkor 85mm f/1.4D IF | Nikon AF Zoom-Nikkor 24-85mm f/2.8-4D IF  | Nikon AF-S Micro NIKKOR 60mm f/2.8G ED |Tamron SP 17-50mm F/2.8 XR Di II VC

發新話題