發新話題

{惡獅教育} L1 - 初階漫畫製作

有你那麼詳細的說明,想話唔識都唔得啦!!

睇黎都唔少個step@@
但呢d 教學發表,真真正正利用行動去幫助度呢個討論區既發展
只能說多謝,多謝,多謝

好有用的教材,謝謝分享:kiss:

係唔係先免費..
引下人...

之後先收費上深造班 ?! 哈哈..

BadLeo, you're very smart!
"You don't know the power of the dark side."

引用:
chris 發表於 2007-11-11 21:05
badleo真次真係幫左過大忙~

估唔到一啲平時大家都會用到既野竟然有咁既方法~
係咖,其實好都拎起手就有的工具,細心研究都好多用途的~

引用:
DC5_RC1000 發表於 2007-11-11 21:32
唔該哂Leo大
唔洗客氣~~  :handshake
引用:
kaworuonline 發表於 2007-11-11 22:07
讚的話不說了
我只是收藏了此貼
幫到你就好了。

引用:
edwardwong 發表於 2007-11-11 22:27
十分讚同故事才能讓LEGO人仔擁有靈魂!
這也是我開始寫故事及創立LEGO故事區的原因.

相當實用的教學, 加入精華

(不過未來的故事我仍然會以插圖小說形式為主 )
Edward兄~~~~~
你兩個月冇出故仔喇~~~~期待!

引用:
Marco_Pochi 發表於 2007-11-11 22:28
BadLeo~~
好詳盡的介紹呀~~
thanks!
唔洗氣~~  :handshake:handshake
引用:
維記 發表於 2007-11-11 22:33
壞獅子好野~~~

非常詳細的介紹~

令人獲益良多!!!
幫到你就好了。;)

引用:
Jacky Fung 發表於 2007-11-11 22:44
比起comic life,這種方法會方便去創作(至少不用月月update)...
唔該曬
個個月update?出左正式版了~~ 我始於都係覺得comic life好用D,做野快D~
引用:
mythbot 發表於 2007-11-11 22:55
謝謝分享:handshake

希望惡獅教育可以擴充業務

如開設特效班,教授特效製作過程(如槍炮,激光效果)

P.S. BadLeo兄好像找到合適的頭髮,不用經常戴冷帽了
好,下堂就教呢D,但其實同聖光爆裂破教學差唔多~~
總無可能帶住冷帽做校長既,但都係怪怪地,有冇建議?最大問題是要紅色~

引用:
冥王潘多拉 發表於 2007-11-11 22:56
正! 即刻試下先!

感謝大大分享.
試完要post出來呢!!:handshake
引用:
hasami202 發表於 2007-11-12 01:11
有你那麼詳細的說明,想話唔識都唔得啦!!
幫到你就好了。:P

引用:
scw 發表於 2007-11-12 02:53
睇黎都唔少個step@@
但呢d 教學發表,真真正正利用行動去幫助度呢個討論區既發展 :gd:
只能說多謝,多謝,多謝 :)

其實我分得細姐,你裝左PDFCreator之後就其實好少野的了。
我總希望有多D作品睇,但願激發起大家心中一團火啦~~

引用:
小kk 發表於 2007-11-12 03:09
好有用的教材,謝謝分享:kiss:
大恩不言謝~! 同埋點解要鍚....
引用:
雲遜 發表於 2007-11-12 10:16
係唔係先免費..
引下人...

之後先收費上深造班 ?! 哈哈..
噢~~!!被發現了~~~  :funk:
引用:
損友 發表於 2007-11-12 11:19
BadLeo, you're very smart!
:gd:
Hey Mate! I read this, You are Smart Too!!  :gd:

唔該你呀 不過安呢個野使唔使$?

引用:
原帖由 freedom 於 2007-11-12 21:22 發表
唔該你呀 不過安呢個野使唔使$?
唔洗~~免費的~~

回復 #18 BadLeo 的帖子

thank you

Thanks. 很好的參考資料

發新話題