17 12
發新話題

[分享] 20071128 ATV - LEGO報導

[分享] 20071128 ATV - LEGO報導

人仔倉5週年聚會,ATV前來拍攝,介紹本地LEGO玩家作品給全港市民認識. 其中包括chiukeung,schifo,IT@IT ,Fvin 等作品。 全長2分45秒 Youtube分享. http://www.youtube.com/watch?v=xwxz_4WJqhY

回復 1# 的帖子

謝謝分享 電視片段跟現場的親身體會原來分別很大... 還有在片段中才知道作品的更多細節(e.g. 艾菲爾骨塔的重量) 另外我想問一個問題: .全球唯一的積木雕刻師是誰? [ 本帖最後由 mythbot 於 2007-11-30 03:32 編輯 ]
自我介紹: Click here
My Brickshelf: Click here
公告:VIP會員可以在簽名中使用Discuz!代碼<<使用方法>>

thank you very much!!!!

小妹又想問下片中 '""艾菲爾骨塔"" 係唔係即係 10181 艾菲爾鐵塔 ?? 如果唔係, 甘2 個有咩分別 ???? 艾菲爾骨塔真係好好好好好好靚~~

I saw Jkelvin and LEGO1981
A cat lover from the Dark Side.

引用:
原帖由 ymp 於 2007-11-30 07:51 發表 I saw Jkelvin and LEGO1981
上唔上鏡先? 哈哈

引用:
原帖由 mythbot 於 2007-11-30 03:22 發表 謝謝分享 電視片段跟現場的親身體會原來分別很大... 還有在片段中才知道作品的更多細節(e.g. 艾菲爾骨塔的重量) 另外我想問一個問題: .全球唯一的積木雕刻師是誰? ...
Tommy Armstrong

解说的好好。支持!

引用:
原帖由 ymp 於 2007-11-30 07:51 發表 I saw Jkelvin and LEGO1981
Yep! As well as a huge LV bag Their side shot look smart.
"You don't know the power of the dark side."

引用:
原帖由 cowa 於 2007-11-30 03:42 發表 小妹又想問下片中 '""艾菲爾骨塔"" 係唔係即係 10181 艾菲爾鐵塔 ?? 如果唔係, 甘2 個有咩分別 ???? 艾菲爾骨塔真係好好好好好好靚~~ ...
非也非也,艾菲爾骨塔是人仔倉會員fvin,用自選白色件拼砌而成的精心傑作! 與10181是不同的 Link: http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=15236 10181: 艾菲爾骨塔:
"You don't know the power of the dark side."

17 12
發新話題