22 123
發新話題

曾經有不齊件的朋友,請看此貼^^

曾經有不齊件的朋友,請看此貼^^

話說9/1/2008係 銅鑼灣SOGO 買左4996黃屋仔.

當晚就先開黃屋仔砌~~點知發現有一小件Parts無左!!
立即上人仔倉找解決方法~~得知可以找HK lego or lego homepage,
知道代理HK比較慢,所以上左www.lego.com  搞~~~

找到左下角customer service ,再入 replacement parts,再入年齡,選Missing a part from a new purchase.
再入你不齊的件.........之後入D個人資料..

就會收到confrim e-mail,之後就等~~~~我9/1/2008 submit左,今日14/2/2008情人節就收到

28/1/2008寄出,註明"toy parts'
,
內有信一封,所要既parts,重用lego專用"service"袋包起!!
信既日期係16/1/2008...

小總結:
9/1         寄 e-mail
16/1       lego公司出信
28/1       總公司寄出 Parts
14/2       收到

一個月多小小就收到,所以都幾滿意^^,朋友以後再有不齊件就不用太擔心!

本帖最近評分記錄
  • whung 人仔倉資產 +2 很有用的資料 2008-2-15 22:28
  • ymp 人仔倉資產 +5 For captioned photos. 2008-2-14 20:04

o...謝謝你的資料
不過點解你唔見一件零件,個盒又會咁大ge ??

我yesterday都收到 lego公司 send 返個啱既 7665 人仔頭

唔好話畀我知你啡色細細粒果舊就係等左咁耐既missing part

咁樣的話佢會唔會唔知你係咪真係唔見…你可以呃佢話唔見
雖然我知這樣不是太好,但lego公司過程中知唔知道呢?

係我要等個月,不如去買件算了
尤其係呢粒- -

其實重有野要留意架!就係佢問你幾歲時,你要答13+嘅先得架! (For Under 12)

我反而想到如果想騙多幾件零件,尤其是稀有的可不可行呢?我們身處遠東,他們能抓到嗎?(說說而已)
Anyway,能否用這個方法訂購Building Instructions?

Hi~

其實lego公司會再收錢的嗎?因我收到它的即時電郵回覆稱:

"...........................We will email again to let you know what the
cost will be and how to pay.
Once your payment is received your pieces will be on their way to you
so the LEGO fans in your household can finish their building..............."

如要付款的話,又大概要付多少呢…?

引用:
原帖由 pig_head_king 於 2008-2-14 23:00 發表
其實lego公司會再收錢的嗎?因我收到它的即時電郵回覆稱:

"...........................We will email again to let you know what the
cost will be and how to pay.
Once your payment is received your pieces wil ...
Lost part(s) should be paid for, but replacement of the defected part or missing part(from new set) is free of charge.
A cat lover from the Dark Side.

22 123
發新話題