發新話題

討論區的投訴與舉報

引用:
原帖由 lego1 於 2007-12-1 18:33 發表
請斯大林用多面來看這件事!
lego1兄,你設想下你自己如有以下的情況吧,你會怎面對啦.thx.

~ 你有一天,去街,在街上問問途人:那件東西最值錢?

~ 一警察卻話你犯法! 但卻沒有講清楚,話你犯法的法律依據;

~ 你去警務署長投訴;

~ 警務署長同你講:到而家係未有法律依據呀!但我授權該警察可以咁做該警察冇錯。唔該你這個星斗巿民尊重下該警察;及唔好同我再理論,否則我趕你出境!

引用:
原帖由 斯大林 於 2007-12-1 18:37 發表

lego1兄,你設想下你自己如有以下的情況吧,你會怎面對啦.thx.

~ 你有一天,去街,在街上問問途人:那件東西最值錢?

~ 一警察卻話你犯法! 但卻沒有講清楚,話你犯法的法律依據;

~ 你去警務署長投訴;

~ 警務署長同你講:到而家係 ...
冇錯,但是請你等待k大人的回答先啦!我都知道你的不滿,但是你這樣在這版罵人,只會又比版主減分,如果你要發表你的不滿,請你發短消息到k大人討論,唔該!

斯大林
幾位版主都要求你先冷靜一下
人家都在說討論中
請你保持克制好嗎?

你原本是有你的道理
但現在已變成無理取鬧以及引發罵戰
這樣不會有人同情你的

引用:
原帖由 Eric仔 於 2007-12-1 18:43 發表
斯大林
人家都在說討論中
請你保持克制好嗎?

你原本是有你的道理
這樣不會有人同情你的 ...
冇錯啦,請大家不要討論這事啦!

引用:
原帖由 lego1 於 2007-12-1 18:41 發表

冇錯,但是請你等待k大人的回答先啦!我都知道你的不滿,但是你這樣在這版罵人,只會又比版主減分,如果你要發表你的不滿,請你發短消息到k大人討論,唔該! ...
lego1兄,就安東尼.安在沒有根據下扣分一事,kennysze已回應了(見佢的回應紅色部份)。kennysze迴避了安東尼.安的責任問題。他未回應的部份,只係就"lego升值應否列入討論範圍”這一point。

見#38
斯大林,似乎我們應該停止在這裏討論了,你多番強調因版主不尊重你,而我也回應了表明幹事和版主有權去管理這個討論區,所以對於他認為有問題的文章作出扣分處理,沒有任何不尊重的成份 我得承認每位幹事和版主處理討論區一些內容是可能未有共識,這不是對錯問題,只是有不同意見,為此我們正進行討論,希望可以有所改善。
大家來到討論區想fun,不要說甚麼對方不尊重我在先,所以我不尊重他了,正如你說大家都是成年人了,罵來罵去解決不了問題呢!

唉,個個forum都係咁架喇。
你想要係庶,你就要follow個規則。
邊個大就邊個話事。呢個社會就係咁。
溫家寶出黎講一句,個市跌足個幾禮拜,你或我講有無咁既影響力?無囉... 佢咪係大囉...
成也窩輪,敗也窩輪!!

其實你如果要討論,就不要到這帖回復,這帖叫討論區的投訴與舉報,唔是討論區的投訴與投訴討論,請您不要發展罵戰!唔該!

引用:
原帖由 Eric仔 於 2007-12-1 18:43 發表
斯大林
人家都在說討論中
請你保持克制好嗎?

你原本是有你的道理
這樣不會有人同情你的 ...
哈哈...我需要另一些會員同情嗎? 在網站中,就算可以晒馬,展示出有幾多人認同我的觀點,又有乜野用呢? 

只要不合乎網站管理人的主觀想法,咪一樣見一個趕一個?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

我一早都話唔再出聲架啦。

點知kennysze又在#38,咁一錘定音式的回應。

好厲害呀。此等風範實在要各位學習學習。

咁樣的待客之道! 

怪唔之得N年前有一個有關顧客服務的研究顯示,各行業中,最不懂顧客服務(customer service)的行為是:

~ 網站管理人;
~ 教師;
~ 個人企業的老闆;
~ 政府部門的前線員工;

而最懂得顧客服務的行為係:

~ 男妓(俗稱:鴨);
~ 乞丐;
~ 公關顧問;

Attitude is everything. (態度就是一切。)

你地識唔識呀? 

使唔使d做緊網站管理人、教師、個人企業的老闆、政府部門的前線員工....去跟乞丐及男妓去學下野呀?

引用:
原帖由 斯大林 於 2007-12-1 18:59 發表

哈哈...我需要另一些會員同情嗎? 在網站中,就算可以晒馬,展示出有幾多人認同我的觀點,又有乜野用呢? 

只要不合乎網站管理人的主觀想法,咪一樣見一個趕一個?

我一早都話唔再出聲架啦。

點知kennysze又在#38,咁一錘定音式的 ...
作出服務者有其應有之態度,
接受服務者亦有其應有之態度。
斯大林, 請問你又如何呢?

引用:
原帖由 MichaelFong 於 2007-12-1 19:04 發表

作出服務者有其應有之態度,
接受服務者亦有其應有之態度。
斯大林, 請問你又如何呢?
MichaelFong你認為kennysze已有盡責去作出服務者應有的態度嗎?

我剛才舉警務署長的例子,你冇睇到嗎?

正所謂有佢講,冇你講。 但又要扮以有文化有道理的去回應人...哈哈哈...

發新話題