19 12
發新話題

[任務ss013] - < 5R > 大旺、你在那!?

唔知點解睇完呢個故事
內心空白左一陣,可能同我近日遇到幾件事有關
單靠外表評定一個人,愈黎愈似一種無形既[文化]

簡簡單單一個故事
可以同之前既事呼應到
之前既故事比人感覺三頭犬係恐怖,同充滿罪既生物
但內裡則有自己一個悲劇故事

同好多事情都一樣,大家傷害完一個[被喻為有罪]既人之後
又有幾多人願意真真正正理解呢個人既內心同係唔係真係[有罪]?
因為生命中存在了LEGO,所以成就了今天的我。

故事性頗特別......  
不錯....不錯的構思!
sam

引用:
原帖由 克萊斯 於 2008-9-12 20:35 發表
唔知點解睇完呢個故事
內心空白左一陣,可能同我近日遇到幾件事有關
單靠外表評定一個人,愈黎愈似一種無形既[文化]
簡簡單單一個故事
可以同之前既事呼應到
之前既故事比人感覺三頭犬係恐怖,同充滿罪既生物
但內裡則 ...
謝謝!
是有點無奈,總有些人只憑外表,就判定別人。
並不尋求真實、客觀或是持平的理據!值得、、反思、、反思一下!
引用:
原帖由 samchuck 於 2008-9-12 21:08 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=302099&ptid=22995][/url]
故事性頗特別......  
不錯....不錯的構思!
多謝!
相同的事物,從另一個角度看,你會發現更多、、、、

To:亞哈
感謝你的支持!

回復 1# 的帖子

我很喜歡這樣讓人省思的故事
可以讓人多了解一些警惕

拍攝毫無置庸可圈可點
唯流暢度稍嫌太快
我看了三次才會意過來.真是不好意思

三頭犬畫作三隻狗的神魔交錯
這讓我想起鬼肢解的電影.

最近流行動物篇
第3話的 i'm alive 我也是用動物來詮釋的

真係好好的故事~~~
令我諗起一套電影的對白:

"呢個世界上好多野都係掩眼法...
你睇都嘅未必會係真..
真嘅你又未必會睇到.."

引用:
原帖由 tiger 於 2008-9-14 01:47 發表
我很喜歡這樣讓人省思的故事
可以讓人多了解一些警惕

拍攝毫無置庸可圈可點
唯流暢度稍嫌太快
我看了三次才會意過來.真是不好意思

三頭犬畫作三隻狗的神魔交錯
這讓我想起鬼肢解的電影.

最近流行動物篇
第3話的 i ...
謝謝!
被所謂 [ 正義朋友 ] 所圍剿、封殺的,
就必如他們所說是 [ 可惡的凶獸 ] !?
任何事情最少也有兩面,從多角度思考令我明白的更多、、、更多、、、
引用:
原帖由 linus 於 2008-9-14 01:52 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=302361&ptid=22995][/url]
真係好好的故事~~~
令我諗起一套電影的對白:
"呢個世界上好多野都係掩眼法...
你睇都嘅未必會係真..
真嘅你又未必會睇到.."
多謝!真相往往掩藏在、、、

范娃: (那個地方有古怪....  要向老闆匯報...) 任務完成.. 現在看來... 三頭犬獵人那名號不怎麼帥了......... 唉...

睇完我有d想...喊....
【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(一)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34699
【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(二)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34718

很好的一個故事  短得來  易明

19 12
發新話題