發新話題

普通用戶不受專重

引用:
原帖由 pingo95412 於 2009-1-5 05:47 PM 發表
我認同,的確,自從,人仔倉被那些電腦自動登記搞破壞後,大家就開始把我們和那些電腦自動登記用戶[一視同仁]加上普通用戶汎濫……
咁又係ge我都認同某部分原因。

不過其實出一些好作品,就可以使人另眼相看,自己又可以多加創作。 人氣自然會升吧。

其實都唔洗咁執着吖~
貼作品上尼  都係志在分享姐
有磚加  又如何?
又唔係有錢加

個人來說,我覺得vip會員,亦包括我自己,通常會依據那個作品的好壞而發表回覆或加磚,唔會因為你是普通用戶而唔回覆你地既好作品嫁.好就是好,點會因為你係普通用戶而變得唔好?真係好既作品,真係有心既作品,點會唔受重視?
就以tiger大為例,佢一開始都係普通用戶,但係後來佢一直同大家分享好既作品,所以Kenny邀請佢成為人仔倉會員.
正如樓上一位會員說,這是看你有沒有心!
我就會一視同仁......

另外,加磚這回事,的確不是有錢加,但係加磚代表咗人地對你既作品既肯定,好的作品自然受大家歡迎~磚加得也特別多.
對於LEGO迷嚟講,加磚是有很大意義!

想看我的城市介紹嗎??多多支持!
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=13853&extra=page%3D1

引用:
原帖由 loneydriver 於 2009-1-5 05:57 PM 發表
其實都唔洗咁執着吖~
貼作品上尼  都係志在分享姐
有磚加  又如何?
又唔係有錢加
那你就錯了,有很多東西是比起錢大家更加希望得到的,那是對大家的一份尊重。這不是用錢就可以買得到的。我說,一顆磚,不是有錢加,而是代表對那個人的認同。但大家看到自己的分享只有幾個人隨便說句'Good!!!!'的灌水文,一定覺得被人迎面潑冷水......
本帖最近評分記錄
  • congeemouse 人仔倉資產 +1 我很認同! 2009-1-5 18:12

我都知加磚係一件好開心的事
一件用辛苦時間而成的作品
得到加分  對作者有很大鼓勵
只係樓主太執着加磚 看得太重
每人的審美觀都唔同
自己認為美  唔一定真係美
會員及vip都一定係Lego迷
如果唔係佢地都唔會比$入會
佢地的作品自然會較精彩($$也會較多 )
所以多人加磚

其實直到現在,都沒什麼幾個VIP發表…
樓主會不會是指呢種情況……

引用:
原帖由 loneydriver 於 2009-1-5 06:26 PM 發表
我都知加磚係一件好開心的事
一件用辛苦時間而成的作品
得到加分  對作者有很大鼓勵
只係樓主太執着加磚 看得太重
每人的審美觀都唔同
自己認為美  唔一定真係美
會員及vip都一定係Lego迷
如果唔係佢地都唔會比$入會
佢地的作品自然會較精彩($$也會較多 )
所以多人加磚
你有看過vip的帖(只算分享)是0到3嗎?你知道有多少普通用戶的帖是0到3回復嗎?

引用:
原帖由 kin2006026 於 2009-1-5 18:31 發表
其實直到現在,都沒什麼幾個VIP發表…
樓主會不會是指呢種情況……
真係攪笑
冇人reply冇人加磚就話係vip同普通會員呢個身份既關係而又唔睇下d post既質素
咁同拉不出糞就推說是地面硬有咩分別??

呢個post,可以好有pt,但係而家呢個point簡直不知所謂,隨便就將冇人reply冇人加磚 既原因歸因於係唔係vip會員。

對vip會員黎講係一個好嚴重既指控!!亦將個問題重點轉移!!

p.s.我一路都係普通會員。
【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(一)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34699
【死亡皇后團】黑紗公主敗亡篇(二)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=34718

引用:
原帖由 lego1 於 2009-1-5 17:53 發表

其實k大應該改善用戶組,Vip和普通會員,好像差得非常之大,我有小小的建議

開放人仔倉會員申請,加增管理人員
呢個話題我記得幾個月前都幾hit...但經過大家商討之後認為暫時無需要住.
My Creation: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=hinsiu

不會吧
如果你既作品真係好既
相信一定會有人賞識加磚

發新話題