發新話題

普通用戶不受專重

+新帖....
ic.....thank you

回復 1# 的帖子

我都覺得d  vip 做出的作品一定會係幾分鐘有回應,但我地呢d普通用戶做出的作品不是問你係咪偷人地d圖當自己的就是不回應,所(胃)小熊都說:重現人仔倉以往多回覆、多交流、多討論的風氣.

引用:
原帖由 小籠包乂喵 於 2009-7-25 14:39 發表
我都覺得d  vip 做出的作品一定會係幾分鐘有回應,但我地呢d普通用戶做出的作品不是問你係咪偷人地d圖當自己的就是不回應,所(胃)小熊都說:重現人仔倉以往多回覆、多交流、多討論的風氣. ...
I never watch the membership before making reply.
A cat lover from the Dark Side.

引用:
原帖由 小籠包乂喵 於 2009-7-25 14:39 發表
我都覺得d  vip 做出的作品一定會係幾分鐘有回應,但我地呢d普通用戶做出的作品不是問你係咪偷人地d圖當自己的就是不回應,所(胃)小熊都說:重現人仔倉以往多回覆、多交流、多討論的風氣. ...
人仔倉是鼓勵創作的地方
只要你用心創作, 作品帖一定受到大家的注意掂認同
香港無恥的人太多了, 很多會員試過偷別人的圖當自己作品,
所以建議大家發表作品時宜多加介紹, 甚至可寫吓創作感覺
一些普通會員未能"上傳附件"
使用birckshelf時可選用與自己網名相近的名稱
再貼上link便減少很多誤解.....

另一方面, 觀乎樓主的topic, 大多是轉載
"轉載"他人作品並不是不鼓勵
但這些作品很多版友亦看過了,
加上留言沒有意思(原作者看不到)
而非樓主創作自然沒有鼓勵說話可言
自然少回覆

而一些我買了XXX, 或一些set的圖片
由於非原創
大家亦會覺得欠新鮮感
回覆亦自少較少

看看人仔倉的風氣
現今年青一代總是較現實和喜歡"抽水"
對於好的作品, 往往一看就算, 少於回覆...即使支持、喜歡亦因"唔知講咩好"就沒有留言
一些討論新貨post, 往往積極回覆
遇上值得批評的帖子, 例如一些帖內未能上傳的"X"圖, 往往積極留言"抽水"
再看看這些會員, 平日根本沒有對創作帖留言
正如"黃子華"早前的talk show所言, 香港人是喜歡睇人"PK"的!!

可見香港現時充斥著負能量
這些值得大家去關注的

小熊的brickshelf
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=andybear

生活融入樂高, 樂高融入生活
請支持本地創作!

我都唔知講咩好,但係我好認同小熊兄講個d野
引用:
原帖由 小熊 於 26-7-2009 12:31 發表
可見香港現時充斥著負能量這些值得大家去關注的

引用:
原帖由 thomasng45 於 2009-1-5 05:10 PM 發表
我覺得普通用戶越來越不受專重,
因為很多時創作沒有人加磚又無人比意見,有,但係D普通用戶回
反而,vip(不太完美,不是兩三舊磚砌果D,果D叫求其)啲作品就n甘多人加磚
我爸爸成日說唔好為左玩電腦(參加會員)而比錢(即是 ...
我非常認同!
冇人加磚le個問題,我覺得係因為如果D人加磚俾VIP,D VIP會有機會加番磚俾佢地;而如果加磚俾我地le D普通用戶,我地唔可以加番磚俾佢地。D人想加磚俾人的同時,自己都有番多D磚!

引用:
原帖由 Haha 於 2011-4-11 19:22 發表

我非常認同!

冇人加磚le個問題,我覺得係因為如果D人加磚俾VIP,D VIP會有機會加番磚俾佢地;而如果加磚俾我地le D普通用戶,我地唔可以加番磚俾佢地。D人想加磚俾人的同時,自己都有番多D磚! ...

非常認同!以我的新post為例:MISSIONS OF AGENTS AND POLICE 第三集 Episode 3,來來去去也是普通用戶的回覆,從沒有會員或以上人員的回覆(語無論次中,不希望引起罵戰,有冒犯便請原諒。   )

本帖最近評分記錄
  • KENNY4 人仔倉資產 +3 有所誤解了 2011-5-17 19:02

Thomas 大大您好,我想您有少少誤解了
首先容小弟講述下VIP member既意義 .  管理團隊
要知道用戶既身份,希望用戶們能在這論壇發言,行為
負責。也希望能有效維持這論壇的秩序及和諧氣氛
另外您認為有些作品求其,這樣說法似乎有欠尊重.
要知道各人既背景,層次所負擔能力是有所不同
您怎知道他們的作品是求其? ^_^
沒有人回覆是因為大家都不什認識 。有時看過便算
當一件用心既作品post上來.總會有人欣賞.加唔加磚請不要看
得太重.這只是一種支持及鼓勵
希望您能繼續在這論壇與大家分享lego的樂趣
最後想問吓大大要不要申請為VIP member?
^_^

回復 48# 的帖子

你又講得幾好bo~可能我真是有所誤解了,以後我一定會尊重別人.

唔好咁啦,有人回應都算幾好la
我都係普通用戶,大家加油啦

發新話題