發新話題

普通用戶不受專重

我也是普通用戶,發帖又沒有人回應,就是我回應別人的也被其他人炮轟。還有為何只有vip會員可以加別人的磚,而普通用戶就不可以!太不公平了!

冇睇晒成條thread, 但回應樓上倉友. 唔係VIP, 先加到其他倉友磚. 出多點有用的post/thread 儲磚.
我都係咁收集了超多四百粒磚, 成為人仔倉會員, 就可以加別人磚.

VIP 要俾錢, 又停了好多個月冇收人, 算吧喇.

>而普通用戶就不可以!太不公平了
我都諗過這問題, 不過如果人人都加得磚就好亂. 一個普通用戶A(剛開account)加俾一個普通用戶B,  B又加俾A. 唔駛三日, 就加到N 粒磚.
每個地方, 每個遊戲都有rule及其原因, 我想要有加磚權都有特定原因先有這個權限.

我到呢一刻才發現這個POST, 並且已經討論咗幾年~
我覺得啲報告用心啲出, MOC用心製作, 其實一樣會有好多回應同加磚! 我都差唔多儲夠400磚了! 好快就可以派磚畀人! 可惜樓主已經再無上嚟人仔倉了...
本帖最近評分記錄
  • alpha 人仔倉資產 +2 我很認同, 你快到400喇. 2013-2-25 09:00
  • 草上飛 人仔倉資產 +3 我很認同 2013-2-24 21:30

引用:
原帖由 小熊 於 2009-7-26 12:31 發表
人仔倉是鼓勵創作的地方
只要你用心創作, 作品帖一定受到大家的注意掂認同
香港無恥的人太多了, 很多會員試過偷別人的圖當自己作品,
所以建議大家發表作品時宜多加介紹, 甚至可寫吓創作感覺
一些普通會員未能"上傳附 ...
可惜以下例子可以證明vip和非vip分別
[BadLeo] Chima鷹 改機甲http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=45823&extra=page%3D2
[跟跟風]限SET 創作70003 CHIMA 魔動王                http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=46055&extra=page%3D1
[跟風]chima機甲http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=45888&extra=page%3D2
大家題材都係一樣

有時真係好氣餒辛辛苦苦打篇野出黎都無乜人睇.
而家人仔倉好似分左兩個小圈子咁.一個VIP圈子,一個普通用戶圈子.
vIP圈子:有共同利益互加磚就大家客氣氣.
普通用戶圈子::某啲人眼中就好似"運吉"同二等公民咁.
當然人仔倉仲有好多好既用戶.

P.S.以上小圈子言論只係我個人想法

另外想離一離題:
其實幾時先再收vip?
上年七月就話八月會開放一段短時間申請VIP.但之後就無左聲.
我明白每個人都有自己既現實生活需要處理.
我亦唔係想比壓力任何人.我只係想系延期或取消時得到通知.

>而家人仔倉好似分左兩個小圈子咁.一個VIP圈子,一個普通用戶圈子.
>vIP圈子:有共同利益互加磚就大家客客氣氣.
>普通用戶圈子::某啲人眼中就好似"運吉"同二等公民咁.

相信我係第三類, 唔係VIP, 又唔係所謂二等公民.

off topics.
玩得開心, 得閒上 下o黎人仔倉. (近兩個月真係好忙, 我只買了一個聖誕老人- 八代, 今年未買過box set)
現在三個聖誕老人, 但以八代最新, 最靚.

>上年七月就話八月會開放一段短時間申請VIP.但之後就無左聲.
>我明白每個人都有自己既現實生活需要處理.

上年四月放了一轉就冇喇. 八月果次真係冇左聲氣.
如果今年七月灣仔動漫有discount 又冇VIP申請 就唔買野喇.

引用:
原帖由 alpha 於 2013-2-24 20:29 發表
冇睇晒成條thread, 但回應樓上倉友. 唔係VIP, 先加到其他倉友磚. 出多點有用的post/thread 儲磚.
我都係咁收集了超多四百粒磚, 成為人仔倉會員, 就可以加別人磚.

VIP 要俾錢, 又停了好多個月冇收人, 算吧喇.

>而普 ...
我連點放相也不知,怎樣人加我磚,而且說明也不清楚。

引用:
原帖由 shichun17 於 2013-2-24 21:20 發表
我到呢一刻才發現這個POST, 並且已經討論咗幾年~
我覺得啲報告用心啲出, MOC用心製作, 其實一樣會有好多回應同加磚! 我都差唔多儲夠400磚了! 好快就可以派磚畀人! 可惜樓主已經再無上嚟人仔倉了... ...
你已經夠400磚, 但係仍未升人仔倉會員, 點解?

引用:
原帖由 Anakin19 於 2013-3-5 17:49 發表

我連點放相也不知,怎樣人加我磚,而且說明也不清楚。
貼相教學已放在論壇顯眼位置(即討論區置頂的走馬燈部分)
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=42335&page=1&extra=page%3D1#pid478293
引用:
原帖由 hugowong 於 2013-3-5 21:50 發表

你已經夠400磚, 但係仍未升人仔倉會員, 點解?
現時升級係人工操作,需要時間辦理,包括後台設置和發短訊息通知用戶。
而達標的普通用戶不止一位,會留待週末一併處理。
自我介紹: Click here
My Brickshelf: Click here
公告:VIP會員可以在簽名中使用Discuz!代碼<<使用方法>>

發新話題