發新話題

新加坡尋找LEGO的故事第三集

引用:
原帖由 chiukeung 於 2006-8-5 01:16 發表
其實今次旅行,唔講唔知,
我o係香港他o既時候已經做足準備,
1. 預先上bricklink 查清楚d set 既重量,大小,
2. 係文具店買定足夠既包裝用品,如封 ...
哈... 有準備喎.. 識帶包裝用品...
我上次都係要去家樂福先買到封箱膠紙ja...
而bubble 紙.... 家樂福就搵唔到啦///

原來新加坡的郵政局.. 係有bubble 紙買架...
唔記得左幾毫子新幤一張...

其中一間..就o係義安城..... bricksworld 行落一層....

當地LEGO大人仔 有圖中那幾款,(kenny, 有錯請更正)屬於DK 大人仔,好似賣S$250
價錢就梗似平過香港些少,不過自己暫時對大人仔沒有興趣,所以沒有帶佢地返香港居住。

引用:
原帖由 chiukeung 於 2006-8-5 01:29 發表
當地LEGO大人仔 有圖中那幾款,(kenny, 有錯請更正)屬於DK 大人仔,好似賣S$250
價錢就梗似平過香港些少,不過自己暫時對大人仔沒有興趣,所以沒朠...
SGD 250 = HKD 1,235.1763

其實HK幾錢隻?

之前好似提過話做咗會員,
咁做咗會員,
有乜福利?(應該係for 本土only吧?)

雷落係講國/粵定係英語o架?
It's a new toy every day

如果係$1300樓下買到,我就覺好扺,好過買漫畫節/開倉d炒貨

引用:
原帖由 kent 於 2006-8-5 00:47 發表
多謝 kenny and chiukeung 的分享
更要多謝雷落熱情招待 Hong Kong lego fans
不客气

引用:
原帖由 MichaelLau 於 2006-8-5 01:28 發表

哈... 有準備喎.. 識帶包裝用品...
我上次都係要去家樂福先買到封箱膠紙ja...
而bubble 紙.... 家樂福就搵唔到啦///

原來新加坡的郵政局.. 係有bubbl ...
你记得新加坡的郵政局有bubb 哈!

引用:
原帖由 legocaptor 於 2006-8-5 01:43 發表

SGD 250 = HKD 1,235.1763

其實HK幾錢隻?

之前好似提過話做咗會員,
咁做咗會員,
有乜福利?(應該係for 本土only吧?)

雷落係講國/粵定係英語o架?
我係講國语
Oversea buyer 有乜福利

想問bricklink在哪裏可以check到set的重量和大小呀?

引用:
原帖由 gilgil 於 2006-8-5 08:56 發表
想問bricklink在哪裏可以check到set的重量和大小呀?
晌catalog item度打入set number去search

顶!!!

原来你们有见到Brickworld's 老板娘!Actually Plaza Singapura's shop 有些"interesting"的故事 。。。不知到leroy 有没有讲来听?

the factory sets are indeed very good buy .. for the PARTS !!!

--
多谢多谢 chiukeung的advise .. I will also bring some of those stuffs when I make my Brickfest trip! 好料到!

發新話題