發新話題

揾到一个宝藏

我估佢係有鋪嘅,而佢很多其他玩具都有,例如playmobie,所以都比較放心,自己亦不會作犯法事,玩具而矣。我有拆開一盒內裡係百份百正版貨,估不到有機會執到心頭好,多謝你好意!

brickhouse:在本地行跳蚤市塲每每有令你驚喜,如一些未用過电器,波鞋,波衫名牌風褸,都衹不過三幾歐元,水晶香水亦有,行跳蚤市塲係我生活一部份,尤其風雨不改都有人擺,因為有室內及室外,包你一試難忘。

brickhouse:可否指教如何擺相片在此?

引用:
原帖由 mchk06 於 29-7-2009 05:23 發表
brickhouse:在本地行跳蚤市塲每每有令你驚喜,如一些未用過电器,波鞋,波衫名牌風褸,都衹不過三幾歐元,水晶香水亦有,行跳蚤市塲係我生活一部份,尤其風雨不改都有人擺,因為有室內及室外,包你一試難忘。 ...
搞到我都想去睇下=w=
我未去過歐美咁遠既地方架~O~
呢類野好得意!XD
係北京有睇過類似既~~不過全部都係疑似古玩既玩意

而家係HK維園都好似有類似既野~~
不過無去過睇@@

比利時邊到...有無exact位置?

引用:
原帖由 mchk06 於 29-7-2009 05:40 發表
brickhouse:可否指教如何擺相片在此?
係呢個區好似無得直接upload@@

用另一個麻煩少少既方法啦@@
我會去Brickshelf upload左相先~~(http://www.brickshelf.com/)
再copy 個張相既link~~
禁右上面(睇圖)個個小圖~~~再放條link落去~~
咁就出到架喇~~
記得個圖的filename只限英文~~

引用:
原帖由 kalafu 於 29-7-2009 11:28 發表
比利時邊到...有無exact位置?
你都有興趣?

brickhouse:早晨

多謝指教,試吓自行得否,因电腦智識有限,唔該晒!

順帶一覆Kalafu兄跳蚤市塲在Bruxelles中嘅Westland shopping 外停車塲舉行,擺賣者付23歐元面積有3x4m,採先到先得制,現值暑假天晴每次有約150至250架車位擺賣,很熱鬧,行完還可以嘆杯咖啡,一樂也。

Brickhouse兄:以前我都無乜興趣行,由l个香水瓶就深淪下去,數百港元名牌香水瓶付(5港元)就可擁有,亦開始我收集興趣,很多絕版或絕跡都有機會執到,那份喜悅難以形容,及愛上lego之後,發覺從跳蚤市塲中往往揾到更多經典set,如7725,加上本地人愛錫物品,起碼有70至80%新,甚至乎包裝都完整,都幾吸引人,現正值夏季日長夜短,10h30才入黑,今年經濟差,更多人賣家當籌錢去旅行,合晒我心意(平 靚 正)不妨見識吓。

引用:
原帖由 mchk06 於 29-7-2009 21:15 發表
Brickhouse兄:以前我都無乜興趣行,由l个香水瓶就深淪下去,數百港元名牌香水瓶付(5港元)就可擁有,亦開始我收集興趣,很多絕版或絕跡都有機會執到,那份喜悅難以形容,及愛上lego之後,發覺從跳蚤市塲中往往揾到更多經典set,如7725,加 ...
真係好正喎!

你住左係比利士好多年?
個邊d氣候好嘛?=w=
有機會既話去個邊旅行=w=
Ps.唔使加個兄喇XD我唔係好大個架咋

補充番先~~
另外,你可以用「引用」架~~
你想覆邊個既文,就係個個人的文的右下角~~禁「引用」就ok~~

發新話題