發新話題

揾到一个宝藏

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-7-29 11:34 發表
你都有興趣?
佢講到好吸引...都想去尋下寶

引用:
原帖由 kalafu 於 30-7-2009 15:41 發表

佢講到好吸引...都想去尋下寶
的確的確~~~
我去到可能會勁掃野
(唔係掃lego~~掃「精品」)

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-7-30 13:55 發表
真係好正喎!

你住左係比利士好多年?
個邊d氣候好嘛?=w=
有機會既話去個邊旅行=w=
Ps.唔使加個兄喇XD我唔係好大個架咋

補充番先~~
另外,你可以用「引用」架~~
你想覆邊個既文,就係個個人的文的右下角~~禁「引用」就ok~ ...
早晨,陽光大地,氣温現時有25°左右,有風冇香港咁濕,最啱氣候亦係全年最好嘅月份7和8月,其他就不敢恭維,又凍又陰天,無セ陽光,最惨係(悶),PM7点全面店鋪関門,跟香港兩回事,年青好動一定走,我為生活無辨法,一住己經28年,亦係打算回流,張多年收穫開間小店過日,以興趣找生活費,我唸得啩。

擺相仍未成功,會再膏試,我似本地人性格,絕不假話,如你或其他志同道合過來旅行我可以做免費導遊,當交个朋友,OK喎,但一定要揀星期6及日,才可帶你去逛跳蚤市塲,有時會多達4至5地方,所以自己編好行程,比利時景点有限,最出名有N年前世愽嘅原子球展館及前拿破崙舊滑鐵瀘戰場等,重有此地朱古力,芝士都唔錯,講到食始終香港好,起碼無咁貴,現時歐元差不多1對11,食个漢堡餐都要6.6歐元,怕未,所以我每年都回港玩兩次,農曆年及暑假尾一定在香港,可以的話九月人仔倉聚會握握手都唔奇,可恨次次不能見識動漫節,下次定會去。

引用:
原帖由 mchk06 於 30-7-2009 21:16 發表

早晨,陽光大地,氣温現時有25°左右,有風冇香港咁濕,最啱氣候亦係全年最好嘅月份7和8月,其他就不敢恭維,又凍又陰天,無セ陽光,最惨係(悶),PM7点全面店鋪関門,跟香港兩回事,年青好動一定走,我為生活無辨法,一住己經28年,亦係打算回 ...
28年都真係好耐喎@o@
回流都幾好既~~
個人覺得香港同其他地方比起黎都係一個福地=w=

不過你話係度開鋪既話,租都幾貴~

Ps. at least你已成功引用XD

幾經辛苦總算擺到,此set全齊件,有圖,件98%新,有盒衹付8歐元,太驚喜未,不過自己亦要付出,早上7hAM就要到塲揾啦。

此star wars 7676陳列品螢光燈及有主題音樂

全套裝很型仔,我衹花55歐元,可能貴少少

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-7-30 21:27 發表

28年都真係好耐喎@o@
回流都幾好既~~
個人覺得香港同其他地方比起黎都係一個福地=w=

不過你話係度開鋪既話,租都幾貴~

Ps. at least你已成功引用XD ...
香港鋪租貴到驚人,賺埋利潤上扣起3份1,有生意支持還可以,市道差隨時倒貼,加上競爭大,揾餐飯真不容易,冇睇錯你都係老闆,我有經過西九蘋果lego店,是否你貴店,失覺晒,西九人流不少,但消費lego身上客不多,始終旺角集中多客,但鋪租又兩回事。

引用:
原帖由 mchk06 於 30-7-2009 21:52 發表

幾經辛苦總算擺到,此set全齊件,有圖,件98%新,有盒衹付8歐元,太驚喜未,不過自己亦要付出,早上7hAM就要到塲揾啦。 ...
好靚呀!!
100HK唔使!好正!!
是幾時出的?@w@

引用:
原帖由 mchk06 於 30-7-2009 22:28 發表

香港鋪租貴到驚人,賺埋利潤上扣起3份1,有生意支持還可以,市道差隨時倒貼,加上競爭大,揾餐飯真不容易,冇睇錯你都係老闆,我有經過西九蘋果lego店,是否你貴店,失覺晒,西九人流不少,但消費lego身上客不多,始終旺角集中多客,但鋪租又 ...
西九個間店好耐架喇!(所以租應該超貴!)
我雖然都係深水個頭XDD
不過價錢不一樣喇~~暫時租算平架喇~~
唔係都幾難維到~~

而家都會吸引到小部分客仔~~
亦有d呢度既朋友仔會上黎支持下~~
咁都ok既~~!

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-7-30 22:55 發表
好靚呀!!
100HK唔使!好正!!
是幾時出的?@w@
this set 8877 from 2005

another two sets 8672+8144with boxes complete=12euro

發新話題