發新話題

揾到一个宝藏

引用:
原帖由 mchk06 於 30-7-2009 23:56 發表

this set 8877 from 2005

another two sets 8672+8144with boxes complete=12euro
實在太正喇!
d價錢XDD

其實我好細過玩過...人地玩到唔玩最後散磚比我玩個d~
之後...就無買過/收過一盒完整的~~
係而家開始慢慢學囉=w="

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-7-31 00:11 發表
實在太正喇!
d價錢XDD

其實我好細過玩過...人地玩到唔玩最後散磚比我玩個d~
之後...就無買過/收過一盒完整的~~
係而家開始慢慢學囉=w="
童年時代lego不甚吸引,再加上經濟年幼,無玩

現時有經濟能力,找回童真,亦係正常嚐好,幾好,好比過其他不良嘗好,再加上lego越出越精采,又迎合老中青三代,不作他選。

我收集多元化,有香水版,特別香水瓶,擺設品,名牌袋亦有,曾找到全新卡地亞銀包連盒身份sim卡都祗不過12歐元,收集得幾什吓,地方大還可以,以香港屋小放多件都要計位置空間,他日都不知如何運回港從事鋪頭仔生意,頭痛!

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-7-31 00:55 發表

童年時代lego不甚吸引,再加上經濟年幼,無玩

現時有經濟能力,找回童真,亦係正常嚐好,幾好,好比過其他不良嘗好,再加上lego越出越精采,又迎合老中青三代,不作他選。

我收集多元化,有香水版,特別香水瓶,擺設品,名牌袋亦有,曾找到全 ...
早晨,今天動漫節開,塲中肯定熱鬧,尤其係頭十名排隊朋友,為了至愛通頂都面不改容,祝各位朋友揾到心頭好。Brickhouse你是否其中一員,如揾到限量版都值得,可惜我祗有乾睇,遺憾!有什麼收穫告知一二。

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-7-31 05:18 發表

早晨,今天動漫節開,塲中肯定熱鬧,尤其係頭十名排隊朋友,為了至愛通頂都面不改容,祝各位朋友揾到心頭好。Brickhouse你是否其中一員,如揾到限量版都值得,可惜我祗有乾睇,遺憾!有什麼收穫告知一二。 ...
LEGO何以有咁大魔力吸引男女老幼着迷,定有過人之處,以本人為例,我至愛大型TECHNIC,以一小粒膠積木砌埋成一架可活動大型機械車,用了多少腦力才活現出來,令我欣賞,再加上其他主題塲景及人仔,一迷上巳有十多年,花費LEGO身上都值得,人仔倉友就有加無減,Kenny最清楚,願大家一齊支持,買得開心,玩得開心。

引用:
原帖由 mchk06 於 31-7-2009 05:18 發表

早晨,今天動漫節開,塲中肯定熱鬧,尤其係頭十名排隊朋友,為了至愛通頂都面不改容,祝各位朋友揾到心頭好。Brickhouse你是否其中一員,如揾到限量版都值得,可惜我祗有乾睇,遺憾!有什麼收穫告知一二。 ...
我尋日都去左!
好累呀!我又唔高~差d焗暈係lego入面~囧
因為好多好多人係入面呀~逼住郁唔到~O~
無限量版到手呀
不過係外團見到好多cos....買左少少精品~~可惜行唔晒~O~

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-1 11:22 發表
我尋日都去左!
好累呀!我又唔高~差d焗暈係lego入面~囧
因為好多好多人係入面呀~逼住郁唔到~O~
無限量版到手呀
不過係外團見到好多cos....買左少少精品~~可惜行唔晒~O~ ...
Brickhouse:早晨

有無留意一个訊息,話深圳lego清貨行動,如屬實唔錯啱哂你入貨,勝過去動漫搶,其中star wars最好,發覺star wars很少會死貨,衹有升值少降價,以4系升值倍計,長買長有。
但不理性狂入正價貨,如匙扣,金磚等會少人接貨,多人仔嘅set始終有奉塲朋友。係我自己睇法。

動漫節展中lego展品很有創意,star wars塲景十分壯觀,遺憾未能收藏自己相机儲存。

明天輪到我去每星期天嘅shopping,有好嘅東西与你分享,上星期天用50歐元買了两个Kipling(City)系列大型大袋,原價120歐元一个,全新連價錢牌未除,送俾女朋友定會鐘意。有時間放一些戰利品相片与你分享。

引用:
原帖由 mchk06 於 1-8-2009 21:43 發表

Brickhouse:早晨

有無留意一个訊息,話深圳lego清貨行動,如屬實唔錯啱哂你入貨,勝過去動漫搶,其中star wars最好,發覺star wars很少會死貨,衹有升值少降價,以4系升值倍計,長買長有。
但不理性狂入正價貨,如匙扣,金磚等會少人接 ...
咁等你好消息/相XDD

我都睇到呀!我都好想去!
但我好少會上深圳個d架...成日都聽到話打劫~龍蛇混雜咁=.=
自己一個人上就絕對唔會喇~~
加上好似好多人都話上去掃貨@@
車費個d係比去會展貴唔多~~不過要既時間,要考慮既野都多左~~
貨量又唔知仲有幾多~
好驚去到無想要既仲蝕 囧

人仔匙扣都賣左唔少@w@
因為我地資歷唔深~無咩精品賣~~
所以狂掃呢d~~
無咩boxset都用左好多錢喇
(好彩有得碌卡 )

我都影左d相架~~不過入場(lego)個時真係無暇欣賞@@
所以好對唔住d參賽者@@
因為條線唔知去左邊~~所以未入到相 囧

有機會再同你分享!(不過我影個d唔專業又手震 )

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-1 23:56 發表
咁等你好消息/相XDD

我都睇到呀!我都好想去!
但我好少會上深圳個d架...成日都聽到話打劫~龍蛇混雜咁=.=
自己一個人上就絕對唔會喇~~
加上好似好多人都話上去掃貨@@
車費個d係比去會展貴唔多~~不過要既時間,要考慮既野 ...
照Ben Wong所講應該重有貨,之前見佢post相中入唔少城堡,

你做生意冇理由有平貨唔補倉,更何況平40%,去得過

但Ben Wong話衹怕萬一打稅,有朋友齊齊照應相信問題不大

明天我會全掃大型星戰set,帶唔帶到返香港後話,最緊要抵買3份1價錢冇理由唔補倉,有好嘅相片与你分享,夜巳深,晚安

引用:
原帖由 mchk06 於 2-8-2009 06:06 發表

照Ben Wong所講應該重有貨,之前見佢post相中入唔少城堡,

你做生意冇理由有平貨唔補倉,更何況平40%,去得過

但Ben Wong話衹怕萬一打稅,有朋友齊齊照應相信問題不大

明天我會全掃大型星戰set,帶唔帶到返香港後話,最緊要抵 ...
早~~
係呀~~佢好厲害!
消息來源勁快呢!亦都多謝佢咁無私分享
castle有好多都仲有存係度...
加上動漫節都血拼左唔少...
又到交租呀~交x費y費既時候~~
所以都要睇送食飯

Ps.呢度變左我地既私人聊天室

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-2 09:01 發表
早~~
係呀~~佢好厲害!
消息來源勁快呢!亦都多謝佢咁無私分享
castle有好多都仲有存係度...
加上動漫節都血拼左唔少...
又到交租呀~交x費y費既時候~~
所以都要睇送食飯

Ps.呢度變左我地既私人聊天室: ...

全部上星期的收穫(1)

這是今天的收穫(2)

唔知是否擺相中有出錯,下次再試

(2)用了150歐元,最驚喜有10174,本來有3盒,但有其他人訂咗,己預定下星期再要,可能有其他款,都唔錯。

又買多个Kipling新款大袋,衹付30歐元,一問袋唔可以post過你欣賞,揾机會

他還有很多細盒,我已經有很多所以無入,8014及8015祗係6.5歐元一盒,買嚟儲兵都幾盞,換着你点會忍得住手,所以之前提及小心磅位就係咁解

(1)用咗85歐元係上星期的收穫,都唔錯有7676,又係得一盒,而另2盒亦被人訂咗,下次吧

動漫節又破入塲人數,股樓興旺市道好,人人有工開,心情都好,香港有前途

發新話題