發新話題

揾到一个宝藏

引用:
原帖由 mchk06 於 2-8-2009 22:28 發表

全部上星期的收穫(1)

這是今天的收穫(2)

唔知是 ...
嘩~~~好多SW型號我見都未見過呀!囧
(新手黎架咋=x=)
點解影唔到個袋?
個度唔止可以放lego有關的東西吧@@

7664架機原來都幾得意個喎!
你一個星期咁買法~~真係無咩位架播XDD

我尋日都北上左~~~都有多無左@@
反而你買左既7676~我一盒都見唔到~O~
奪寶細細盒個d都無咩喇~~~每日分批出貨既~~所以都係睇彩數~~
d sales話呢兩日好多香港人掃貨~~
(我出地鐵個時都見到有人拎住幾箱XD)

好彩我買有7624(自己要左~有我想要既人仔=w=)~7627~
SW都有~~不過唔太記得型號LU~~
好多都唔靚盒~~
不過算啦~~但D SALES姐姐好狠架~~~
要比箱人用~箱入仲有幾盒都好~一野"劈"出黎 囧
唔會錫盒架~
但禮貌都算係咁~~

真係舟車勞動好鬼累~~我今日成12點至起身~

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-3 12:36 發表
嘩~~~好多SW型號我見都未見過呀!囧
(新手黎架咋=x=)
點解影唔到個袋?
個度唔止可以放lego有關的東西吧@@

7664架機原來都幾得意個喎!
你一個星期咁買法~~真係無咩位架播XDD

我尋日都北上左~~~都有多無左@@
反而你買左 ...
brickhouse:早晨

今天太忙,未能回覆,係你話貼另類相片可以,有問題叫版主与你算脹

昨天在深圳你都有收穫,証明Ben兄好介紹,可能你早一日去會較豐富收穫,其他倉友都執番的,皆大歡喜,比起去動漫得多,可遇不可求。

晚上整理咗一部份相片,可以擺相与你分享,今次有三幅,其中有你所析望嘅(袋)相啦,如何?

我回望地窖中d戰利品,有喜亦有愁,他日都唔知点算,但又中毒太深,巳成病熊,有時都不知怎辨,矛盾。

很開心結識到你,無咁自閉,現在有你分享小弟喜樂,多謝哂。

可否給你e-mail過我,有時間大家可以e-mail。

全新2870每盒2毫子歐元

全新海盜1733每盒3毫歐元

這个全新kipling得唔得

真係好多喎~~
你仲要個個星期都去尋寶
你個地窖有幾大?@w@
睇黎你回流的話都要去個d迷你倉借個黎用喇!

Ps.與lego無關的文章只能於自由聊天室出現. <<<這是版規所說的喔A___A

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-4 09:36 發表
真係好多喎~~
你仲要個個星期都去尋寶
你個地窖有幾大?@w@
睇黎你回流的話都要去個d迷你倉借個黎用喇!

Ps.與lego無關的文章只能於自由聊天室出現.  ...
早晨:有你咁解釋法都安心,為免被人面斥都係(規行舉步)好D,免被扣磚塊

早前帶朋友行,替佢揾到N年前嘅古董電話及胆管式收音機,令他雀躍萬分

呢箱全部SW,未有時間處理,它被你發現及早於其他競爭者而擁有,那份喜悅就似執到宝物無分別,宝藏版題因此而來

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-8-4 15:13 發表

早晨:有你咁解釋法都安心,為免被人面斥都係(規行舉步)好D,免被扣磚塊

早前帶朋友行,替佢揾到N年前嘅古董電話及胆管式收音機,令他雀躍萬分

呢箱全部SW,未有時間處理,它被你發現及早於其他競爭者而擁有,那份喜悅就似執到宝 ...
今天動漫節終極一天,再有無入塲掃貨,聽到有舊款及殘盒set个價錢平,都化算

從人仔倉友消息中看到砌関二哥嘅作品,功力深厚,百份百佳作,我估佢係今次展品中得獎,未知你可有同感

引用:
原帖由 mchk06 於 4-8-2009 15:27 發表

今天動漫節終極一天,再有無入塲掃貨,聽到有舊款及殘盒set个價錢平,都化算

從人仔倉友消息中看到砌関二哥嘅作品,功力深厚,百份百佳作,我估佢係今次展品中得獎,未知你可有同感 ...
有去呀~~不過不是買lego~~不想再排隊^^"
而且個人想要的東西都沒甚麼了~~
cookie jar也好似斷了~
所以去不去也沒所謂~~
到7點時想進場影相的~但已不準排隊了XDD

我四點多才進場~~都是周圍看看~~
自己有寫postcard送人的習慣~~所以去了掃價錢/樣子ok的postcard=w=+
也買了兩本書~一本是韓國的簡易旅遊短句~~一本是日本人寫的介紹各國郵局/郵品的書^^

那個真的很厲害!
初時看都唔知係咩@@
近睇至發現,係大戲人!
好精緻!希望佢得獎啦!^^

引用:
原帖由 mchk06 於 4-8-2009 15:13 發表

呢箱全部SW,未有時間處理,它被你發現及早於其他競爭者而擁有,那份喜悅就似執到宝 ...
咁個度的確係一個寶藏呢!XDD
不過唔係個個都去得到XDDD
[s]我都唔知幾時至有機會去咁遠><[/s]

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-4 22:46 發表
咁個度的確係一個寶藏呢!XDD
不過唔係個個都去得到XDDD
[s]我都唔知幾時至有機會去咁遠>
Brickhouse:早晨

攪相攪到一頭煙,幸好都可以,又三幅戰利品,(1)石羔摸索造型維肖維妙,動作神韻傳神,線條刻劃清楚,至愛之一。

唯一收穫的全新古董飛機,十多年衹收集到唯一一架,留為已用不會擺賣

此三款水滴型香水版亦極難尋,不是有綠人想買唔容易,亦為本人珍藏之內

下次再擺其他過你分享,久不久處理下地窖,發現自己都洗唔少,未計時間,之前与你提及過此地得个(悶)字,唔揾的愛好做人就無意思,什麼古靈精怪都有,自己似个收買爛銅爛鐵嘅收買佬,而Lego亦係唯一嚐好,越泥足深陷,無得救絕症。HA HA

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-8-6 06:06 發表

Brickhouse:早晨

攪相攪到一頭煙,幸好都可以,又三幅戰利品,(1)石羔摸索造型維肖維妙,動作神韻傳神,線條刻劃清楚,至愛之一。

唯一收穫的全新古董 ...
brickhouse:

再返睇深圳清貨行勳,再有倉友執到唔少心頭好,其中難得有星戰及城堡,你有無再入貨,拆實後圍港元多少一盒,舉例如7621要付多少?一於大批入貨,機會可一不可再。

引用:
原帖由 mchk06 於 6-8-2009 06:48 發表

brickhouse:

再返睇深圳清貨行勳,再有倉友執到唔少心頭好,其中難得有星戰及城堡,你有無再入貨,拆實後圍港元多少一盒,舉例如7621要付多少?一於大批入貨,機會可一不可再。 ...
7621無見到有呀@@
7624就有~~
RMB 75~兌換率大標1.1x~~
HKD 8x左右~~

不過番去一轉都真係幾辛苦~O~
如果夠資金既~~大量入的確唔錯既~~

水滴形的香水真係好靚喎!!!
係咪好細個架?
好似可以做吊咀~

如果我係你~~我實掃得仲勁喎XDD
我媽成日都話我咩都收

發新話題