發新話題

揾到一个宝藏

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-6 14:11 發表
7621無見到有呀@@
7624就有~~
RMB 75~兌換率大標1.1x~~
HKD 8x左右~~

不過番去一轉都真係幾辛苦~O~
如果夠資金既~~大量入的確唔錯既~~

水滴形的香水真係好靚喎!!!
係咪好細個架?
好似可以做吊咀~

如果我係你~ ...
HI

照(天才瑪姬)兄post相中有多盒7621及7672,款靚價平,包無錯,日後衹怨入貨少,以當地人均收入,數以百元計嘅lego,消量唔理想,才有清貨開倉行動,相信清貨後再無lego賣,是我小小推測,亦見到很多朋友入貨力度唔細,大家都抓緊機會,正路,做生意有貨好過無貨,客人盡量留住身边,客緣自然越來越多,你有貨客人揾set定會揾你先

那三款水滴型香水版係可以當吊咀裝飾,很別緻,人見人愛,咁呢三款又如何?

此三款香水版係純香水,想買都或者買到,非常貴,下次post(微細银雨型)香水版,亦係可遇不可求收藏品

此幢city飛機在1月1日玩具公司大減價四五拆,約20歐元一盒,送比兒娚或姪仔玩都ok,再唔啱自己擺跳蚤市塲內散貨算,這衹是一小部份,好彩所有消費都係自已,唔怕有(奪命煩音)而亦有身边人支持,玩..玩具很正常,亞媽話千祈唔好去(賭)。

引用:
原帖由 mchk06 於 6-8-2009 22:19 發表

HI

照(天才瑪姬)兄post相中有多盒7621及7672,款靚價平,包無錯,日後衹怨入貨少,以當地人均收入,數以百元計嘅lego,消量唔理想,才有清貨開倉行動,相信清貨後再無lego賣,是我小小推測,亦見到很多朋友入貨力度唔細,大家都抓緊機會 ...
瑪姬唔係女既咩@@
我以為瑪姬=maggie@@

咁矇你咁都睇到!?
我而家都覺得少架~~
不過無法啦~~而家唔夠本XDD
錢(本同賺番黎既)又好~客又好~貨又好~呢d都係慢慢累積番黎既~~

我都希望佢仲有開倉既XDD
可以長入長有
其實佢係清倉既樓上係有間鋪架~~
因為大陸個價都幾貴~~比HK仲要高@@
所以一般係唔會吸引到我地架~~
但你又唔好睇小大陸人的消費!
好多人都係先富起來架!
lego相對貴同多競爭對手咋~~唔係銷量都唔錯架~~
不過好多人(大陸)都對名牌有嚮往~~
有錢個d對名牌係毫不吝惜架~~

呢套都靚!!尤其相中相入面影到好似冰霧咁!=w=
微細银雨型?!即係點?好想睇呀!

好多機呀!
你有好多姪仔姪女架?:funk:

[quote]原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-7 00:05 發表
瑪姬唔係女既咩@@

咁矇你咁都睇到!?
我而家都覺得少架~~
錢(本同賺番黎既)又好~客又好~貨又好~呢d都係慢慢累積番黎既~~

我都希望佢仲有開倉既XDD
可以長入長有
Brickhouse:早晨

首先重申本人絕不會睇少國內朋友,衹係話如果人均收入不高怎能花費,自己亦一樣,始終都要量入為出,有很多自由行朋友消費力驚人,有時連自己也感到望塵莫及,不能一概而論。

就是這款银雨微型版,有原裝透明膠盒,十分可愛,要揾有一定難度,之不過曾經有次在希斯魯機塲見到大型版,那時價約65磅,都幾貴路經欣賞無錢買。而這支版都係咁啱有緣執到,加以珍藏。

我有一套奇趣蛋(星戰人仔)大細和lego size差不多,造型好,衹不過已運返香港,冇相奉欠

暑假期間生意一定幾好,又有動漫節升温,如果經濟好,两餐無憂

引用:
原帖由 mchk06 於 7-8-2009 07:15 發表
[quote]原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-7 00:05 發表
瑪姬唔係女既咩@@

咁矇你咁都睇到!?
我而家都覺得少架~~
...
咁睇番~~好似之前個3粒水滴靚d=w=

暑假反而又一般啦~~
因為黎得買既~多數都係成年人XDD
加上動漫節後~~好多人都破費左唔少~~
而且都買到唔少心頭好/平野~~
所以反而無咩聲氣

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-7 12:36 發表
咁睇番~~好似之前個3粒水滴靚d=w=

暑假反而又一般啦~~
因為黎得買既~多數都係成年人XDD
加上動漫節後~~好多人都破費左唔少~~
而且都買到唔少心頭好/平野~~
所以反而無咩聲氣 ...
生意生意,估唔到,希望理想在前面

中午無聊係人仔倉週圍逛,才得知你位置所在,我每次回港定會逛黄金及睇手机,今次回港定會拜會打个招呼,睇嚟你都係受歡迎嘅老細,很多朋友都讚你們服務好,口碑唔錯,前景大有作為,一定得,打做另一个lego浦点,又有一个聚脚地。

lego玩意最有消費力係成年人,小朋友都係靠父母給零用,两者不同,成年人有經濟能力,祗要揾到一樣嗜好,花費多少在所不計,我本人對越大set越想擁有,如同買車一樣,初初揸架車仔很滿足,遲吓就換車越換越大,一樣道理,大型set係貴,但有一定市塲,在跳蚤市塲中發現大型set我都會付多少少買嘅,因為大型set貨最比較少,人無我有嘅心理影响下,人人定必追求到手。

brickhouse:早晨

去咗旅行再加上搬倉行動,今天才有時間聊聊

近幾日天氣温度跟香港不相伯仲33度,全球温室效應之下,不可能變有可能,大家真係要認真環保,才有美好明天

跳蚤市塲內真係環保,舊東西不用即棄,讓它重用真要提倡節儉

星期天跳蚤市塲內執到一盒大型吊架車,欠十數件散件,其重要件齊晒,平到你唔信,以為聽錯,4歐元。

在我記憶中有另一盒TECHNIC係大型黑色跑車林布堅尼靚盒齊件(2歐元),再遇上筍件与你分享。

引用:
原帖由 mchk06 於 21-8-2009 15:45 發表
brickhouse:早晨

去咗旅行再加上搬倉行動,今天才有時間聊聊

近幾日天氣温度跟香港不相伯仲33度,全球温室效應之下,不可能變有可能,大家真係要認真環保,才有美好明天

跳蚤市塲內真係環保,舊東西不用即棄,讓它重用真要提倡節 ...
咦~~~去左邊度旅行呀?^^
講起旅行,我6月去左首爾~~仲有去愛寶個個大型遊樂場~~
勢估唔到...原來佢個度居然有lego賣!囧(所以當時完全無考慮入去囧)
仲要勁平(有d平過入貨呀)...囧
而家真係dup心喇><
詳情請睇:http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=28849&extra=page%3D1

不過愛寶的確幾好玩~~
玩左77度斜坡既過山車...真係嚇都嚇死!

引用:
原帖由 BRICKHOUSE 於 2009-8-21 20:03 發表
咦~~~去左邊度旅行呀?^^
講起旅行,我6月去左首爾~~仲有去愛寶個個大型遊樂場~~
勢估唔到...原來佢個度居然有lego賣!囧(所以當時完全無考慮入去囧)
仲要勁平(有d平過入貨呀)...囧
而家真係dup心喇><
詳情請睇:http://www. ...
有親友經過,順帶四圍逛逛,一提去巴黎揸車千萬咪制,每過一段公路衹少收14歐元,

到巴黎計淨比來回两程路費承惠150歐元,未計其他簡值搶錢

brickhouse順帶告訴你,小弟9月回港探親,到時定會拜候

近两星期日執到些少Lego,昨天擺上報料區,標題(6285古戰船)比多少意見

CAN:早晨

昨天30/8星期日在CARREFOUR跳蚤市塲中揾到少少驚喜,

亦係回港渡前最後尋宝,所有宝物留侍日後處理,這是昨天早上一部份收穫

暫時未知齊件?

有五份TECHNIC說明書亦要等渡假後才處理

呢盒最驚喜,回港探你時講價錢你知,保持小小神秘?

很倦,昨天早上六時半出門行跳蚤市塲,後再要執行李,

今天又要早起辨事,晚安

見到mchk06兄一直嘅post, 真係剩係得"羨慕"兩個字...
單係個海盜船咁, 我早2年同另一個會員買個一個6286, 又無盒仲有小小缺件,
都要$1,500呀!!
真係好想去歐洲, 一次都未去過呀!!  

發新話題