發新話題

揾到一个宝藏

引用:
原帖由 Alywin 於 2009-10-26 20:12 發表

一般來說, 英國空郵到香港, 人仔, 少量散件及細set (唔連盒)起碼 1.x 英鎊起  , 再大份D 要 3 英鎊 或以上閒閒地, 連盒的話就更...

其實自己 去 Bricklink 買過很少嘢...., 考慮埋運費, 個人覺得Bricklink 係 se ...
Hi:Alywin

昨天去另外一處跳蚤市塲,稍後介紹給大家分享,執到少許lego,

並有两件另類收穫,post過你欣賞:

這件可樂擺設有燈及音樂以及熊仔會跳舞,幾可愛

正版卡地亞银包,全新及有身份証明,麵包價錢,估吓多少个吞那魚飽?

回復 81# 的帖子

嘩 mchk06, 你都鍾意收藏好多唔同嘢?!  就算再平都要有地方擺...    定係你會賣番出去?
Alywin - 齋睇唔買無時間砌
My Bricklink shop: Alywin's Shop

引用:
原帖由 Alywin 於 2009-10-26 22:13 發表
嘩 mchk06, 你都鍾意收藏好多唔同嘢?!  就算再平都要有地方擺...    定係你會賣番出去?
首先目前都有地方放,當小弟回流嘅時候,會逐一賣給有緣朋友,

講及小弟收藏種類乜都有,合眼緣及超值才買,剛才那个银包衹需8个吞那魚飽,

咁比着你會抗拒它的誘惑嗎?另外還收集起唔少女仕們喜愛嘅(靚)香水版,

咁lego首先係第一目標物,真係有時全新風褸波鞋乜都有,行跳蚤市塲嘅樂趣就在其中,

如女仕們行亦會更加瘋狂過小弟多多,巳經店鋪揾唔到嘅物件會在跳蚤市塲中出現你眼前,

所以每星期日指定動作。

這是今个星期日行嘅跳蚤市塲,逢每个月最後嘅星期日擺賣,
擺在天橋底下,可不怕日曬雨淋,每次都人山人海,
全長有1公里擺滿擺賣者,閒閒地令你消磨1小時以上,
因為係星期日泊車不用收費,不過都係要早到才容易有車位,

這是外圍入中心嘅公路入口,上面仍然係高速公路
介紹如下:

在天橋上直去可到布魯塞爾市中心,大概10分鐘車程

剛剛那天更換冬令時間慢一小時,時間為早上7am已非常熱鬧

這是小弟介紹嘅第三个跳蚤市塲,下次再介紹其他跳蚤市塲大家分享,請請

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-10-28 06:21 發表
這是今个星期日行嘅跳蚤市塲,逢每个月最後嘅星期日擺賣,
擺在天橋底下,可不怕日曬雨淋,每次都人山人海,
全長有1公里擺滿擺賣者,閒閒地令你消磨1小時以上,
因為係星期日泊車不用收費,不過都係要早到才容易有車位,

這是外圍入 ...
天橋底都有跳蚤市塲=.=, 真係到處都有...
我是city 同creator 的愛好者.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=390042

引用:
原帖由 草上飛 於 2009-10-28 08:20 發表

天橋底都有跳蚤市塲=.=, 真係到處都有...
有時學校都有辨跳蚤市場,好大機會執到好嘢,
總之樂在其中,常常有意外收穫,
昨天星期日lego揾粒睇吓都無,但執到一件大芝士,
另外一羣老鼠仔,衹不過7歐元,全部都幾Q,
分享一吓!唔好意思,Brickshelf還未儲存好,稍後會post過,sorry

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-11-3 05:20 發表

有時學校都有辨跳蚤市場,好大機會執到好嘢,
總之樂在其中,常常有意外收穫,
昨天星期日lego揾粒睇吓都無,但執到一件大芝士,
另外一羣老鼠仔,衹不過7歐元,全部都幾Q,
分享一吓!唔好意思,Brickshelf還未儲存好,稍後會post過,sorry ...
好啦,現在可以給大家分享件大芝士,件芝士可以掛牆,

先來五隻熊仔

接着七隻老鼠仔

另有两隻大隻D,係咪夠Q呢

一家大細大合照,女仔見到實開心

另外今天星期一收到一份玩具店廣告,本星期開始有優惠,買滿50,100,150,200,有扣减,不過有少少限制要購買以下產品,小弟祇不過趁有時間介紹大家知道清楚本地嘅玩具店如何推廣,多謝分享!

跳蚤市塲

你好!MChk06兄你好!我是玩Lego Castle的,星戰就近期漸漸地中了毒,真是十分羡慕你可在跳蚤市塲中尋寶。比利時的跳蚤市塲是很多嗎?

D City sets 價錢平過香港行貨正價, 大部份同香港街價差不多, 折埋就值得考慮了!
Alywin - 齋睇唔買無時間砌
My Bricklink shop: Alywin's Shop

引用:
原帖由 team388 於 2009-11-3 13:19 發表
你好!MChk06兄你好!我是玩Lego Castle的,星戰就近期漸漸地中了毒,真是十分羡慕你可在跳蚤市塲中尋寶。比利時的跳蚤市塲是很多嗎?
team388:你好
通常每个星期日都一定有,有時會同日有两三處擺跳蚤市塲,
尤其在四月及五月最多,在五一勞動節假期擺嘅跳蚤市塲為最大,
相等於旺角行人專用區,由早上6:30至中午5:30為止,
好運嘅挽到手都軟,熱鬧如行年宵,下次定拍照大家分享,
早前剛剛執到全新8039用了50歐元及7676亦係50歐元,
十分超值及開心,都係D小朋友太多生日禮物才有機會執到,
總之一句,行跳蚤市塲樂趣多。

發新話題