發新話題

[fvin 城堡] 灰姑娘-南瓜馬車

砌吓細嘢都好正!
Alywin - 齋睇唔買無時間砌
My Bricklink shop: Alywin's Shop

回復 1# 的帖子

很特別, 很新鮮感!!!!!!!!!

好正,如果有南瓜板就好

題材好新鮮, 整體感覺及技巧都無械可擊

如果用6隻馬拉車的話, 整體豪華感應該可以更上一層樓~~~
砌膠正解:「Rule no.1, there is no rule; rule no.2, follow rule no.1.」

又一佳作,砌多部ugly版,等過左十二點會變身
可到我facebook lego網頁

http://tim.lbb.hk

真係靚到不得了...

正呀!!

果然係"好爸爸"
女女要乜就有乜
今次仲鬼咁正...完全睇界出d彎位同彎件係好有心思!!
小熊的brickshelf
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=andybear

生活融入樂高, 樂高融入生活
請支持本地創作!

Wo....it is so beautiful!

嘩 ... 超級豪華。
想學砌一架 綠色加黃色,就更南瓜了!
火麒麟『周身癮』

這麼久才回覆大家真的不好意思! 希望大家別介意...
引用:
原帖由 cliff 於 2009-8-23 02:01 AM 發表
Very special
這類作品我都係第一次砌, 對我來說都算幾特別啦!
引用:
原帖由 chris 於 2009-8-23 02:03 AM 發表
嘩~真係好有童話故事既感覺~
外型設計得好好~
不過度門好厚~入面好似好迫咁~
美中不足都係車頂個個警徵....
謝謝. 門係厚了, 想做到打開, 有點眼高手低
警徽我覺得也可作為裝飾, 感覺也不錯
引用:
原帖由 snowman 於 2009-8-23 08:15 AM 發表
架車重唔重呢.... 車身咁長 兩條軸好似距離遠左d.... 不過 真係好勁...兩晚就起到貨
唔係好重, 小朋友玩都會okay.
兩晚起貨是迫出來的.....
引用:
原帖由 mingming 於 2009-8-23 08:35 AM 發表
又係一件好新鮮特別gei作品~
P.S.皇帝女真係幸福~
謝謝. 皇帝女已經講緊要城堡, 真係大獲......
引用:
原帖由 pip33 於 2009-8-23 09:09 AM 發表
外表設計真的很特別, 又很新鮮感, 做得好好
如果改埋全橙色, 會唔會更好既效果呢?^^
p.s: 兩隻馬應該會辛苦一點! 哈哈~因為馬車幾乎重型~
謝謝! 橙色件我仲未儲到足夠的, 看來還未能砌橙色的作品......
引用:
原帖由 himlego 於 2009-8-23 09:11 AM 發表
you make this just for two days!!
wa so good     the car is very beatiful
Thanks. Yes, actually just two nights because I worked under pressure......
引用:
原帖由 安東尼.安 於 2009-8-23 10:07 AM 發表
perfect~   好正呀~~  讚呀!!!  阿女收到一定勁開心啊~~
哈哈, 謝謝安兄. 阿女梗開心啦, 有新玩具 (其實lego真係幾好, 可以平d就更好 )
引用:
原帖由 小光仔 於 2009-8-23 10:51 AM 發表
d門好仔細,非常好呀~!!!
fvin兄真係利害~~
謝謝! 誇獎了...也不算利害, 這都係小作品而已....
引用:
原帖由 羅馬兵仔 於 2009-8-23 10:57 AM 發表
這件作品真是好靚,可否講下砌的方法,好讓小弟也可以砌來送給我的女友,哈哈~~
謝謝. 送給女友的當然要原創啦, 加油呀, 我知你一定得的!
引用:
原帖由 沙洛佛克 於 2009-8-23 11:09 AM 發表
做的很漂亮哩
好夢幻的感覺~~
哈哈, 謝謝!
如以夢幻來說, 我覺得還可做得好一些.
引用:
原帖由 legokinsfolk 於 2009-8-23 11:09 AM 發表
Wa! What's a wonderful creation!  Beautiful, innovative and high technique!   I like it....
Thanks Legokinsfolk 兄.
I like this work too because it is the first time I made such a topic...

發新話題