發新話題

[討論] 有冇TECHNIC FRIENDS在此??

因為呢期好等錢洗, 所以不得不放.....

請問而家反斗城有冇8043賣呢?
搵過好多次都唔見有..

你地真係多靚野
我都好鍾意Technic

另外仲有幾部細車
仲有部8880...不過有件唔見左..要上網訂番先掂
本帖最近評分記錄
  • whung 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享, 很有氣勢 2011-3-3 22:15

師兄/姐這盒我都有!紙盒老早不見了,不過散件還在,包括整套氣動部分和覆帶這些較特別的件。

還記得當時用這車挖波子,挖多幾粒氣動部分就唔夠力!

Those were the good old days!
引用:
原帖由 稻-D 於 2009-8-28 13:39 發表 謝謝大家分享,其實我已玩technic 久, 但絕大部technic set 都折盒了, 舊的只這盒 !http://www.brickshelf.com/gallery/boyxtr/MY-TECHNIC/ ...

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

引用:
原帖由 kmb182 於 2011-3-2 22:44 發表
你地真係多靚野
我都好鍾意Technic

另外仲有幾部細車
仲有部8880... ...
我亦鍾意Technic, 最近有些小中毒,接連買左8043, 8258同8265,不過砌落真係好過癮。
Ching, 你部8265 有冇改遙控,我見youtube的人改左,得意好多。

8043 is a good value for money - 4 M motors, 2 remotes and 2 IRs, plus a lot of tracks, already worth 1000+ la!
8258 is a piece of... engineering artwork.

They are both my technic favorites, others incl. 8285, 8421 etc.

8265 is a bit... simple

我是2008年才玩lego
和只玩technic
一玩就上癮了

因遲玩,很多早期正sets都錯過了

望前輩多多指教.

我的 technic sets:

8043 excavator x 1
8051 motorbike x 2
8052 container truck x 1
8264 hauler x  1
8265 frontloader x 1
8275 bulldozer x 1
8291 dirt bike x 2
8295 excavator x 1
8295 telescopic handler x 2
8527 mindstorms nxt 1.0 x 1
8547 mindstorms nxt 2.0 x 1

和小量其他 non-technic sets, for 某些特別零件.

8421 mobile crane 係 classic

但被炒賣到太貴了

USD700的炒賣價絕對不值

和她的 motors 跟最新power functions imcompatible

望 lego 快出 8421 的 update 版

新手岩岩買左8043未砌
想入8258又心大心細

發新話題