13 12
發新話題

紅伍之役 【公主爭奪戰】上集

紅伍之役 【公主爭奪戰】上集

黑紗四年九月二十六日,
於 "紅伍平原" (room. r5000) 發生了一場總兵力高達 30000 cost 的爭奪戰,
因此該戰役定名為 "紅伍之役" !

任性的公主,不理會忠臣的勸告,
四出遊歴,消息為 "黑骨皇" 知悉,立刻動員大軍欲擒拿任性的公主!
與此同時,特萊斯聖殿軍也出兵救援!
大戰一觸即發、、、

先來介紹參戰各方:
特萊斯聖殿軍及其盟友

黑骨皇的部隊及其友軍

戰爭一觸即發,特萊斯聖殿軍一馬當先,前往公主被困的農舍!

欲知後事如何!請留意下回分解!

果個wargame好似好正喎~~~~

最衰有事黎唔到.......
砌膠正解:「Rule no.1, there is no rule; rule no.2, follow rule no.1.」

好想快D睇大戰ar><
點解影D敵軍個時得個背面==?

好正丫~
好多人仔大戰~

Edward Wong大 用消防員出戰好搞笑~

呵呵~~ 這位公主都跟我們巴提斯家的公主一樣...都是愛亂走~~ 老是走去戰場的中央 =_=||
呵呵呵~~

個日真係幾好玩, 下次再約~ (其實5000cost真係有d唔夠用 ...)

下次玩8000啦~場地咁大~搬多兩張枱~

引用:
原帖由 chris 於 2009-9-28 10:55 PM 發表
你唔係又想玩全步兵下....80人WO ....

引用:
原帖由 維記 於 2009-9-28 16:56 發表
果個wargame好似好正喎~~~~
最衰有事黎唔到.......
真係幾正! 睇嚟專門做戰地記者都唔錯!
引用:
原帖由 dororo.keroro 於 2009-9-28 17:38 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=365902&ptid=29631][/url]
好想快D睇大戰ar><
點解影D敵軍個時得個背面==?
有移動向前,產生主動進攻的感覺!
引用:
原帖由 linus 於 2009-9-28 18:02 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=365904&ptid=29631][/url]
好正丫~
好多人仔大戰~
Edward Wong大 用消防員出戰好搞笑~
烈火雄心 戰場版!
引用:
原帖由 安東尼.安 於 2009-9-28 22:47 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=365940&ptid=29631][/url]
呵呵~~ 這位公主都跟我們巴提斯家的公主一樣...都是愛亂走~~ 老是走去戰場的中央 =_=||
呵呵呵~~
個日真係幾好玩, 下次再約~ (其實5000cost真係有d唔夠用 ...) ...
兵到用時方恨少。:lol
引用:
原帖由 chris 於 2009-9-28 22:55 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=365942&ptid=29631][/url]
大戰役!
引用:
原帖由 安東尼.安 於 2009-9-28 23:56 發表 [url=redirect.php?goto=findpost&pid=365948&ptid=29631][/url]
你唔係又想玩全步兵下....80人WO ....
全步兵這次效果不俗,人海戰術有時好有用。

小弟那次都因有事來不到,白白錯失機會,真是唔抵.......
唯有期待下一次聚會,再跟各位大大撕殺一番~

PS. 想問聚會是不是一定星期六下午呢?因為我通常下午都事要做。
創建重騎軍團,誠徵藍龍馬袍!

引用:
原帖由 羅馬兵仔 於 2009-9-29 09:34 發表
小弟那次都因有事來不到,白白錯失機會,真是唔抵.......
唯有期待下一次聚會,再跟各位大大撕殺一番~
PS. 想問聚會是不是一定星期六下午呢?因為我通常下午都事要做。 ...
不一定是星期六下午,
須要配合各位的時間,以及場地才成事!

13 12
發新話題