發新話題

LEGO報告: 6395 - Victory Lap Raceway ( city 系列)

本主題被作者加入到個人文集中
引用:
原帖由 maloneyee 於 2009-10-8 00:07 發表
係la, 如果冇記錯既話, 當年(1988年) 6395已經是最貴, 亦都係最大盒的city lego 了

by the way, 就著whung兄你的簽名, 我有一本1984年美國版的catalog, 不知能否跟你交換其他的catalog 呢? ...
你們所說的catalog係唔係跟舊set 所送的catalog?=,=

引用:
原帖由 草上飛 於 2009-10-7 22:45 發表

當初我都因為係呢set 有13個人仔, 5架車仔同多印刷件,所以買完又買,bid完又bid=.=
草上飛兄帖帖都係懷舊精品,今人羨慕,

加上編排及圖片都係水準佳作,給小弟一个學習機會

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-10-8 04:43 發表

草上飛兄帖帖都係懷舊精品,今人羨慕,

加上編排及圖片都係水準佳作,給小弟一个學習機會
太客氣了=,=
我也十分羨慕你在跳蚤市塲中往往找到極罕有同十分便宜的lego set=.=

終於明白我為何買不到這set....原來有人hold住4盒.....
講笑

不過我個城太大巳無法容納這set......
A little Servant in Christ

my Lego town http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=38289&extra=page%3D1

引用:
原帖由 草上飛 於 2009-10-8 00:16 發表

你們所說的catalog係唔係跟舊set 所送的catalog?=,=
是的,
舊catalog 已經是我收集的其中一個目標.......

引用:
原帖由 草上飛 於 2009-10-8 08:30 發表

太客氣了=,=
我也十分羨慕你在跳蚤市塲中往往找到極罕有同十分便宜的lego set=.=
早晨,多謝你加磚,飛兄嘅F1賽車場可為龐大,呢set係我尋覓目標之一,

6381己有两套,講真90年代出品要新要靚,談何容易,

以往嘅set不會有大大件嘅硬件在其中,逐粒砌才有意思。

引用:
原帖由 maloneyee 於 2009-10-8 14:24 發表

是的,
早晨,maloneyee兄喜愛收集舊catalog小弟可能幫到你,我有很多,

見它們插圖精美又可知其他set有幾多類型,才保留下來,

讓我整理好post過你揀,不過你想要那幾本,單張及poster我都有,

重覆嘅送比你又如何,知會我吧!

引用:
原帖由 maloneyee 於 2009-10-8 14:24 發表

是的,
早晨,maloneyee兄喜愛收集舊catalog小弟可能幫到你,我有很多,

讓我整理好post過你揀,不過你想要那幾本,單張及poster我都有,

重覆嘅送比你又如何,知會我吧!

引用:
原帖由 mchk06 於 2009-10-8 22:23 發表

重覆嘅送比你又如何,知會我吧! ...
在此先謝過你的厚愛!
我十分同意catalog 值得保留和收集的. 記得1996年1月買了6335回來, 第一件事不是其他, 而是打開看看最新的catalog,......
把catalog 翻完再翻, 望梅止渴, 相信呢度大家都有類似的經歷吧.

當年因為財力有限,放棄呢set,
而家想入手番,好貴:funk:

發新話題