發新話題

[原創] BRICKS ADVENTURE 2010展覽: City篇

取消高亮

BRICKS ADVENTURE 2010展覽: City篇

終於去了Brick Adventure 2010看看砌好的 lego城....

昨天和今天我共去了3次,頭兩次帶朋友去,今天又去了拍照(因為昨天沒太多時間又拍得不好所以今天再去....),不過拍了兩個鐘還只是拍了City的一組,看來下個星期要再去一次才可以castle和其他作品拍完.... 很累喔,不過它們都很漂亮還是值得的.

大家有時間一定要去看看喔!!!

現在給大家看看City的那個部份先啦,不過篇幅有限,這篇比較多人仔互動的場景,建築是很好的背景呢!

車站前

富豪雪糕車

好朋友飲杯

做 mei 有軍車架?

la la la...

環境優美的火車站

繁忙的市中心

架空車站,還有Brick Adventure 的 poster 呢!

很有型的架空車軌,架火車還可以上上落落呢!

機械人大戰

歐洲小鎮的廣場表演

機場的候機大堂

去LV買個最新款手袋先

呢個花園好靚呀!

呢個場景點解咁似我去吉祥寺果度gei?

呢度係日本嘛!

著和服wor...偷拍下先...

拉麵車

幫你地影張相可以嗎?

唔....唔知她們的白面加特別的髮型是不是自己設計的呢,作者快d話我知丫唔該

我最喜歡的日本酒桶

跟作者談過才知道lego真係有紅色的那只怪物呢!

美美的拍照館

聽說今晚就會逃跑的高達,有差不多兩尺高呢!

本帖最近評分記錄
  • 小熊 人仔倉資產 +10 謝謝你的分享 2010-2-5 14:38
  • Jonathan 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-1 22:54
  • Superb 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2010-2-1 16:26
  • ArzLan 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-1 15:05
  • legostarwarsfan 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-1 13:50
  • Raphael 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-1 13:14
  • mythbot 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-1 03:59
  • 安東尼.安 人仔倉資產 +10 謝謝你的分享 2010-2-1 03:57
  • 漆黑天使 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2010-2-1 00:33
  • Alywin 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2010-2-1 00:07
  • 草上飛 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-1 00:05

多謝你的分享, 今次可能圍住晒d展品ge關係, 我冇咩影相意欲. 我影左好少相ja

回復 1# 的帖子

The photos are very sharp!!!! Thanks for your sharing!

引用:
原帖由 Raphael 於 2010-2-1 13:14 發表
多謝你的分享, 今次可能圍住晒d展品ge關係, 我冇咩影相意欲. 我影左好少相ja
ha ha, I went there twice to take photos ma, I used "long-range" lens to reach the minifigs, hee hee...

引用:
原帖由 Superb 於 2010-2-1 16:27 發表
The photos are very sharp!!!! Thanks for your sharing!
the key is "tripod"+"remote"+"patience", hee hee  

影得好正呀!!

等我覆返bbb姐幾個問題先

做 mei 有軍車架?
係LEGO達人brickmania擺低o架, 真搞鬼

呢個場景點解咁似我去吉祥寺果度gei?
嘻.嘻.....因為真係参考吉祥寺, 爭架天鵝水上單車

唔....唔知她們的白面加特別的髮型是不是自己設計的呢,作者快d話我知丫唔該..
第一次砌之前見過有人用呢個髮型扮日本公,仔 所以就學了
而白面是我自己加上去的, 因為耍扮藝伎
小熊的brickshelf
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=andybear

生活融入樂高, 樂高融入生活
請支持本地創作!

發新話題