12 12
發新話題

DIY人仔 (唔同方法)

本主題被作者加入到個人文集中

DIY人仔 (唔同方法)

冇再砌Lego同出post, 但耐不耐都會上o黎睇o下倉友o既創作.
早排o係Bricks Adventure展覽撞到好多位倉友, 好有見翻舊朋友o既感覺.

可能因為咁, 突然想整o的o野出o黎.
所以今日一口氣 DIY o左幾隻人仔, 不過手工真係好粗糙 

之前見八爪魚王子鑽人仔, 於是貪得意又試o下鑽. 不過我係用手鑽而唔係電鑽, 超辛苦 ^_^!!!!!!!!

呢隻 Superman o既身係倉友alanboar慷慨提供o既.

睇完虎大o既作品, 跟住複製一隻

呢隻好明顯係扮早排出o既大人仔電筒.
(注意: 燈光效果係自己加上去o既)

做得好唔似o既一對人仔. 不過我鍾意套戲, 所以做得唔好都算喇.

G.I. Joe入面李秉憲做o既Storm Shadow真係型到爆呀!!

X-Men入面我最鍾意狼人.

唔知點樣整對爪至做得似, 所以噴油搭夠

整到呢隻人仔, 好似有o的走火入魔. 似係將Lego同扭蛋crossover多o的.
希望大家唔好介意.

有部分倉友堅持人仔o既純正血統; 唔接受改裝. 希望呢隻人仔唔會得罪太多人 :P

~有緣再見~

本帖最近評分記錄
  • 八爪魚王子 人仔倉資產 +5 精彩作品 2010-2-7 01:06
  • ArzLan 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-6 21:35
  • pkone 人仔倉資產 +5 精彩作品+oil 2010-2-6 16:11
  • mythbot 人仔倉資產 +5 精彩作品 2010-2-6 14:32
  • alanboar 人仔倉資產 +5 精彩作品 2010-2-6 13:42
  • 草上飛 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2010-2-6 13:20
  • legostarwarsfan 人仔倉資產 +5 精彩作品 2010-2-6 12:37
  • 阿T 人仔倉資產 +5 I Love Lego Torch! 2010-2-6 12:24
  • Alywin 人仔倉資產 +5 精彩作品 2010-2-6 12:04
  • Raphael 人仔倉資產 +5 精彩作品 2010-2-6 10:47
  • 漆黑天使 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2010-2-6 10:32
  • mcw210 人仔倉資產 +5 精彩作品 2010-2-6 09:10
  • Jonathan 人仔倉資產 +4 精彩作品 2010-2-6 08:17

技持!加油

我想問刀仔既頭髪比於咩set

Lego Torch 同 Wolverine 張相我特別鍾意.

Hehe, 你淨係咁樣頂吓癮唔頂得幾耐的!...
希望不久將來 見到 gordongordon 兄你們伉儷 有空全面 復出!
Alywin - 齋睇唔買無時間砌
My Bricklink shop: Alywin's Shop

做得非常好...彊屍先生好嬌俏
扮lego touch都好頂癮...仲有賭神同陳刀仔

gordon 兄唔好諗了  快d重投city 區一齊砌野吧=.=
我是city 同creator 的愛好者.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=390042

白幽靈可以玩換衫喎!
加個白頭套又另一個look

引用:
原帖由 xxLxx 於 2010-2-6 09:15 發表
技持!加油
>> 多謝哂!!
引用:
原帖由 winggem 於 2010-2-6 11:45 發表
我想問刀仔既頭髪比於咩set
>> 個頭髮唔係Lego原裝o架. o係BrickForge買o既:
http://www.brickforge.com/store/home.php?cat=294
引用:
原帖由 Alywin 於 2010-2-6 12:11 發表
Lego Torch 同 Wolverine 張相我特別鍾意.

Hehe, 你淨係咁樣頂吓癮唔頂得幾耐的!...
希望不久將來 見到 gordongordon 兄你們伉儷 有空全面 復出! ...
>> o個日見翻Alywin大大同其他倉友, 真係好開心. 雖然只係傾o左幾句, 但好似撞翻舊朋友咁.
     希望工作問題可以早日解決, 之後繼續同大家一齊MOC.
引用:
原帖由 alanboar 於 2010-2-6 13:44 發表
做得非常好...彊屍先生好嬌俏
扮lego touch都好頂癮...仲有賭神同陳刀仔
>> 多謝alanboar大大鼓勵!!
     大大DIY o既人仔又靚又似(Ken同Ryu對打超正), 仲要好慷慨咁將設計圖同製作過程post上o黎.  
     我真係好感激!!
引用:
原帖由 草上飛 於 2010-2-6 13:58 發表
gordon 兄唔好諗了  快d重投city 區一齊砌野吧=.=
>> 多謝大大o既鼓勵 (引誘? ). 我都好希望可以快o的玩翻Lego.
引用:
原帖由 Halogen 於 2010-2-6 14:45 發表
白幽靈可以玩換衫喎!
加個白頭套又另一個look

>> G.I. Joe係外國好受歡迎, 所以好多人整torso.
     我就好唔客氣咁拎o黎用   
     (其實呢度所有torso都唔係我設計, 因為我唔識畫呀)

回復 8# 的帖子

我約10年前都起斗斗城
買左個白幽膠公仔
橙色面罩的  haha

鳴門個頭係肉色 但係點解隻手黃色...囧

12 12
發新話題