發新話題

Tiger I Initial Production Model 虎I式極初期型

全架舊深灰......:funk: ...價值不菲.
車履帶用DISH 件用得好巧妙, 勁!
我是city 同creator 的愛好者.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=390042

多謝大家嘅支持!
真的對不起這遲來的回覆
其實比例仲差少少,仲要改進.
過完動漫節我會砌多D軍事MOC.再遲D希望做埋大情境喇.

引用:
原帖由 小熊 於 2010-4-6 01:14 發表
第一件軍事作品已經勁到咁.......強呀!!

尤其欣賞史sir堅持用舊深灰.......
小熊兄,要收習舊深灰件的確不易,錢係第一,另外係時間.
今次為了砌這戰車,我就等了個多月時間等件從外國寄回來.期間就不停看相關書籍.

引用:
原帖由 Hudson 於 2010-4-6 01:17 發表
以俯視角度拍攝那幾張相片, 驟眼看似模型, 好鬼強~~~
HUDSON,我自己都十分喜歡那些以俯視角度拍攝的幾張相片.

引用:
原帖由 橙仔 於 2010-4-6 05:28 發表
小弟都投左你一票
最大原因唔係好似小熊兄咁講對舊深灰嘅堅持
而係好似真坦克咁用履帶覆蓋車身(我老豆話係用唻擋住D子彈用)
呢樣野響呢度嘅坦克車MOC入面真係冇乜點見過

另外個教堂模型好正XD ...
HAHA........橙仔,我都係跟圖砌的.點都好多謝你們的一票.

引用:
原帖由 ArzLan 於 2010-4-6 07:01 發表
超強的作品!

一絲不苟的制作,期待改良型、、直至 II型 "虎王" 的登場!
ARZLAN,多謝讚賞.
至於"虎王" 我都唔知幾時砌佢.條QUEUE太長喇.

引用:
原帖由 newsos2 於 2010-4-6 12:53 發表
很似, tiger I 的特點全都表現出來
希望有多d大特寫沙龍照
同埋有更多2戰戰車
NEWSOS2,相片影了不少,遲D POST多D喇.

引用:
原帖由 legokinsfolk 於 2010-4-6 13:10 發表
超強呀!史奈達兄的 Tiger I,就好像模型一樣,第一件軍事作品就那麼強,只有像史兄的大師級才做到。另外很高興在會場和史兄傾談交流,希望遲些有機會再同你交流。 ...
CALVIN,我都好開心與你交流,使我更了解砌巴士的秘技.

一絲不苟既作品!可惜小弟只能奉上翏翏5磚。。。加油!

真係好靚,d零件又正
真係好想知點搵d散件

發新話題