發新話題

有關對人仔倉/討論區的建議

人仔倉
一個非官方非謀利的LEGO發燒友組織
讓各志同道合開心分享LEGO

買賣區成立
讓會員添置多一條搜尋LEGO的渠道
會員買賣成因目的, 定價高低, LEGO貨品類別, 交收方法
人仔倉絕不干涉

本人自八月接管買賣區
興幸未曾有會員向我報告行騙事件
買賣區亦有溫馨提示 http://www.minifigs.net/forum/vi ... &extra=page%3D1
讓新會員參考檢查LEGO方法
不足之處亦接受大家提點
如果因為 假設可能發生行騙事件
而嚴止買賣LEGO物品, 關閉買賣區
實在很可惜

Fizzy提出有人收購空盒作MISB行騙
我相信這個可能性
要阻止騙徒有機可乘
我認為教曉會員檢驗貨品
學會分辨貨品真偽更為實際及有建議性

開開心心多砌LEGO
訓練靈活腦筋
做個聰明小孩子
唔怕被人呃

波子小白主人

引用:
原帖由 chanying13 於 2006-11-2 17:24 發表

我意思係:
人仔倉已表明立場唔禁止買賣空盒 <==同意  
其餘相關的事, 如  

作為網上論壇, 我認為各會員可有空間繼續討論, 而討論的內容或結果將具參考性. ...
絕對同意 ~~

引用:
原帖由 熱誠 於 2006-11-2 17:25 發表
人仔倉
一個非官方非謀利的LEGO發燒友組織
讓各志同道合開心分享LEGO

買賣區成立
讓會員添置多一條搜尋LEGO的渠道
會員買賣成因目的, 定價高低, LEGO貨品類別, 交收方法
人仔倉絕不干涉

本人自八月接管買賣區
興幸 ...
同意
Catwoman: You don't owe these people anymore.You gave them everything...

Batman: Not everything.Not yet.

各位我真係唔明,點解係都要把討論重點放o係我D建議上???
我一直都只係想拋磚引玉,我講之前自己都知唔會真係禁空盒買賣
結果引o左D咩出來?先有Kenny文不對題的回覆,後有豆腐話回應o左"應唔應該禁止買賣空盒",再有
雲遜話人仔倉不會禁止買賣空盒.

天呀!!!!!!!!!
而家個重點唔係我fizzy o既解議可唔可行同應唔應該呀!!!!!!!點解講極都唔明,我重點係想向各位幹事帶出呢個問題,想你地帶頭做D野,而唔係想向各位幹事sell我個解決方法呀!!!!!所以我先不停問你地有無討論過要點樣應付呢種行騙手法呀!!!

講o左咁耐得熱誠一個明白我個重點咋,你話我火唔火大呀?

個個只識放腦汁去話我D建議唔work!!我D建議work唔work係咪重點呀而家???!!!

甘「下次」不如你直接D表達心中所想的

這樣大家不用估估下

你又唔洗搞到甘"興"

回復 #35 Terence 的帖子

開個新題目啦, 不如....

你不必unhappy,如果你的是work的,大家why要放係D建議上呢~~~
人仔倉D人也不會(昆)人的,以放萬一先要咁做,不必unhappy~~~
Catwoman: You don't owe these people anymore.You gave them everything...

Batman: Not everything.Not yet.

回答你拋磚既野, 你又話我唔明你引出黎個瑰玉...
咁仲乜唔一早討論你想討論既野?
而且呢個post 係"有關對人仔倉/討論區的建議", 你拋個塊磚都答左...

引用:
原帖由 豆腐 於 2006-11-2 18:10 發表
回答你拋磚既野, 你又話我唔明你引出黎個瑰玉...
咁仲乜唔一早討論你想討論既野?
而且呢個post 係"有關對人仔倉/討論區的建議", 你拋個塊磚都答左... ...
完全昏倒

1 我無引玉,我拋磚話禁空盒,同指出有呢個問題

2 但你地除o左話唔會禁空盒外,咩都無講過,連有無討論過要點應付呢種手法都無交代。(請留意你地由頭都尾都只係一句"No")然後就只懂不停重覆話唔會禁空盒。

3 我講的"表明立場"係指人仔倉應對外表明己發現並認定假MISB的危機(我有清楚說明)。但阿豆腐兄你竟把"表明立場"扯o左去"人仔倉已表明立場不會禁賣空盒"度

阿豆腐兄我真係俾你打敗

刪去一些與本主題無關的對答!
人仔倉: http://www.minifigs.net
我的blog: http://hk.myblog.yahoo.com/kennysze1511

發新話題