發新話題

首發!!LEGO報告:7868 Mace Windu's Jedi Starfighter

首發!!LEGO報告:7868 Mace Windu's Jedi Starfighter

好耐無寫報告,寫番又覺幾好玩 =]
1. LEGO編號: 7868
2. 購買日期及地點: 2011年1月 GoGoLick
3. 價錢: $320
4. 人仔數目: 5個人仔
5. 物品介紹: 首次出Windu既Starfighter,有又敵軍,
幾好玩,唔洗得個擺,詳細請睇下文
6. 評分(5分為滿分)
好玩指數:4(兩軍對戰,唔洗得個擺)
抵玩指數:4($320,比公價平好多,低呀)
靚件指數:2(藍,白磚為主,無咩特別)
罕有指數:1(雖然話係special edition,但周圍都有)
7. 撰文者: 極惡三四郎(Herman)
8 相片:

7868既盒既正面

個盒既背面

唔慣開港版既盒,搞到爛哂 = ="

外國版本就好好多,只要界左兩個膠紙就得 =]

全SET有既野

首先介紹左人仔先,有5個,分別有Mace Windu,R8-B7,Tactical Droid,Battle Droids (X2)

Mace Windu,我都唔洗多講,佢係8019同埋7868出過,但佢出過石條,所以價錢只係大約$80左右
至於張紙係咩黎,原來係換件既證明,因為之前Windu個頭有問題,所以要換

睇下!!斜視斜成咁 = =" 唔換都唔得

跟住講既係R8-B7,係新人仔黎,都係D垃圾桶型機械人

呢隻就係動畫中既R8-B7,

下一隻,係Tactical Droid,都係新人仔黎

大家覺得似唔似呢?? XD

Battle Droids,唔洗多講

說明書,奇怪既係STAP射既炮既顏色係藍,但盒o個個係紅 = ="

又係貼紙,自從有SET貼左就起角之後,我都無再貼啦

到介紹載具啦-STAP,都幾靚

有成兩架,都唔錯呀

比起30004,7868既STAP既顏色就好好多

到呢架...唔知點叫,就叫佢做飛行機車 = ="

到Windu既Starfighter啦,以白為主,dark red,dark green,tan為副色

好彩都有件印刷件 = ="

機師位,坐位只係用Tile

呢部機做唔到開合,但勉強可以整個開啟動作

機底

當然有降落腳架啦

武器有4支導彈

知唔知呢兩個位用黎擺咩??

無錯係咁擺架,問你死未 ~,~"

呢部既特別在於無實彈,導致我會咁諗 = ="

部報告已經完啦,希望大家多多回覆!!
如果我有錢既會買埋其他SW SET黎寫報告!! XD

本帖最近評分記錄
  • Raphael 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-19 17:47
  • Alywin 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-18 22:25
  • 光鯨 人仔倉資產 +4 謝謝你的分享 2011-3-18 11:12
  • maloneyee 人仔倉資產 +4 謝謝你的分享 2011-3-18 10:15
  • samueljim 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-3-18 00:03
  • 草上飛 人仔倉資產 +4 謝謝你的分享 2011-3-17 23:57

冇睇過星戰..但呢個機械人好靚...
藍色配金色...GD

先多謝樓主報告,我都有買依set,原來Mace Windu對眼斜視係唔正常架,我重以為斜視係正常........ 依家D Set越來越多問題出現
我重有一件件係唔正常,返去斗斗城問,佢又叫我打比香港Lego,但我打去又永遠係留言,
最衰重要唔見左張單,我都唔知可以點做先可以換到件。

本來對星戰LEGO 不大感興趣, 不過呢SET 好似好熱鬧咁.... 值得買番盒玩下

有Windu $320價錢真不錯
,如果佢有一日出yoda我就買

引用:
原帖由 maloneyee 於 2011-3-18 10:16 發表
本來對星戰LEGO 不大感首先,背景板的設計要突出活動主題,back drop與整個舞臺風格相協調。對於不同種類的活動,應該是表面色調的控制,例如,兒童主題風格應該傾向於天真、可愛,展覽主題應該偏向優雅時尚,產品推廣會偏向經濟性、實用性等。安全性在於平臺與後臺板應緊密相連,桁架角更好地連接保護措施。第二個是背景面板的顏色和面板的大小。
當然,這是建立公司實力的試驗階段。一個大型的專業舞臺藝術建築公司將有資深的設計團隊,他們將提供一個完美的設計和最專業的知識,這表明背景不僅可以提高氣田給觀眾的視覺享受的階段,但也在一定程度上挽救階段成本錶。興趣, 不過呢SET 好似好熱鬧咁.... 值得買番盒玩下
係丫,呢盒好得意~~

發新話題