26 123
發新話題

MOC - 麥當勞快餐店

本主題被作者加入到個人文集中

MOC - 麥當勞快餐店

Lego MOC   - Mcdonalds Resturant 麥當勞快餐店

今次要大家分享一個好開心的情景,就是麥當勞快餐店!這裡沒有複雜的結構,你只找到快樂及童真的笑聲。

It is my real reference for this creation :
這個是今次作品的實物參考 :

當然 M 記餐廳你會找到我 DIY 的麥當勞叔叔同埋漢堡神偷      

接下來你會在麥當勞快餐店找到一些有趣的小情景...
      FuNny SHoW  ^.^

麥當勞快餐店當然要放在美國展示館裡吧....XDD...好開心聽到有小朋友說麥當勞叔叔呀~
      這個美國展示館名叫 "Miami Fantasia" ,是和海格一起辛苦拼砌出來的。
他還新建了新車,新建築物呢~ 至於內裡的介紹,當是由雙館長 (美國館長+博物館館長) 稍後介紹

Thank you ~!

If you found the invalid picture, go here :
            http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=471773

本帖最近評分記錄
  • ryen 人仔倉資產 +3 精彩作品 2014-4-23 13:26
  • 樂高超人 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-12-4 12:48
  • anakin 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-6-19 08:31
  • 車王 人仔倉資產 +5 2011-6-10 15:35
  • otiga1 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-16 12:28
  • 小籠包乂喵 人仔倉資產 +5 薯條個到好正 2011-5-15 14:41
  • tc_forward 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-15 11:05
  • haggar 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-14 22:40
  • 與妳共睡 人仔倉資產 +5 你真係做得好好,最鐘意你用三間薄磚做薯條 ... 2011-5-14 20:48
  • aresze 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-14 19:51
  • KENNY4 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-5-14 19:42
  • renewjack 人仔倉資產 +5 呢間M記真係好有外國FEEL!我以前在外國時成 ... 2011-5-14 19:00
  • ArzLan 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-5-14 18:23
  • mythbot 人仔倉資產 +10 Play for Fun! 2011-5-14 17:58
  • 草上飛 人仔倉資產 +10 精彩作品 2011-5-14 15:13
  • homanchim 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-14 14:42
  • 淺草田園 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-14 14:09
  • Alywin 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-14 14:07
  • kin2006026 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-5-14 13:12
http://facebook.com/alanboar.creation
http://flickr.com/alanboar

係lego show入面我睇到有間M記時都好開心~~~

簡單外觀但已足夠做出主題, 而且原來內裝也很豐富, 店外情景更是引人注目!
Alywin - 齋睇唔買無時間砌
My Bricklink shop: Alywin's Shop

加埋安仔兄既麥當勞叔叔,唔.....好想有依一

真係整得好好, 亦都好有美國風味!

這裡沒有複雜的結構,你只找到快樂及童真的笑聲。
<-- 非常認同! 樂高就是產生樂趣同歡樂!
整間m記 無論外觀以至內裝都極具真實感!
moc 人仔更加是一絕!
我是city 同creator 的愛好者.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=390042

呢間M記真係好有外國FEEL!

我以前在外國時成日都會在搭長途車時見到!

佳作!

豬公大大這間麥當勞感覺很親切
我小時與家人去旅行就是到過一間近海灘的

謝謝豬公兄的分享介紹~ 麥當勞餐廳真是非常出色的作品哦! 每次當我停下在美國作品前面,總是聽到有小朋友或家長高呼:"麥當勞餐廳呀! 還有麥當勞叔叔、漢堡神偷、超人、未來戰士、X-Man狼人和很多Street Fighter人物呢! 好精彩啊~ 快來拍照!"

還好有豬公的作品加入,讓我倆合作創造出一個非常棒的美國海邊"邁阿密狂想曲",不然我自己一人根本沒有可能完成~而且缺乏豬公的精彩小人偶,絕對不會有這麼多的人流參觀。 在此再次謝謝豬公!
永遠的FABULANDPARADISA磚魂!

這幾天忙於結婚過大禮, 未有時間回帖大家 ...好抱歉
引用:
係lego show入面我睇到有間M記時都好開心~~~
Thanks meaningless , 這個作品我自己整完都好開心...尤其果氣氛, 多謝捧場
引用:
簡單外觀但已足夠做出主題, 而且原來內裝也很豐富, 店外情景更是引人注目!
謝謝 alywin 兄...外裝幸好也儘量砌出國外真 m記的 特色, 內裝就自由發揮了, 店外情景更是引人注目應該是我最 loving it 的叔叔了 XDD
引用:
加埋安仔兄既麥當勞叔叔,唔.....好想有依一
引用:
真係整得好好, 亦都好有美國風味!
Thanks  乂玩LEGO乂 及 Eric, 安仔兄系 Facebook 擺的, 我都睇過, 真是無得頂,  im loving it
可能快餐店美國的較深入民心,所以美國風味自然出來, 當然加上美國旗 XD
引用:
這裡沒有複雜的結構,你只找到快樂及童真的笑聲。
<-- 非常認同! 樂高就是產生樂趣同歡樂!
整間m記 無論外觀以至內裝都極具真實感!
moc 人仔更加是一絕!
我都好認同, 其實砌野未必一定要好大件或好深奧, 砌得細細地,傻傻地  只要自已開心 又或者比下D家人 朋友笑下你 D作品, 已經好歡樂啦 ~

稍後再回 ... haha

http://facebook.com/alanboar.creation
http://flickr.com/alanboar

26 123
發新話題