16 12
發新話題

LEGO報告: 黑城堡 Black Castle 6086

LEGO報告: 黑城堡 Black Castle 6086

標題: LEGO報告: 60861. LEGO編號:
2. 購買日期及地點: 借返黎擺,第日要還
3. 價錢: NA
5. 物品介紹:
6. 評分(5分為滿分)
好玩指數: 4
抵玩指數: 5 (因為係借)
靚件指數: 4
罕有指數: 4
7. 撰文者:
8 相片:

去開朋友屋企見佢有個城, 於是借左返黎玩, 佢話放上網俾人睇下都好, 於是擺上黎。

N年前向一張舊catalogue見過有座咁城,向當年黎講話大吾話大, 話細吾細,宜家就覺得都係細左d,

正面:座城個底板係32x32, 正面望落都係窄d。

右側

左側

後面:有條橋打開俾人著草,之前既城好似冇吧?

打側45度角睇,感覺有氣勢好多。

呢個角度就比較少人會影,因為睇吾到後面間屋。

城門好似比之前既城高d,另有龍毛裝飾。

城門吊橋既較位設計都幾獨特,同6085一樣,都吾係其他城(7094, 6080, 6074等)用開果d件。

城內監獄同井都係同一地方。第1次見城用要爬既梯。

有小屋...

小屋內有寶箱同枱

屋頂可以打開

woody同jessie都要影返張相

城內人仔都算多...

邊個係人, 邊個係鬼, 一眼就睇得出

有4個騎士

呢兩個人都幾得意

全城人鬼黎個合照

本帖最近評分記錄
  • chris 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-9-23 15:47
  • 光鯨 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2011-9-23 15:46
  • 小邪 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2011-9-22 18:43
  • nixonmidi 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-9-22 17:39

好似幾好玩咁

點解你唔買返盒 ?

回復 2# 的帖子

太多野想買但有錢都冇地方擺,所以遲D會還返。

其實我幾鍾意以前d 城堡有個地台

很象以前老款的复刻

這算是城堡系列經典中的經典...

你朋友SET狀態保養得很好!!

城牆件光滑得發亮....光從相片看幾乎沒刮痕......

而且重點!!!白龍毛OTL光這個幾乎就佔這SET的一半價值了OTL

請問OTL係咩意思?

引用:
原帖由 sosax 於 2011-9-23 22:53 發表 請問OTL係咩意思?
應該係"五體投地"既形象化表達.....

那個白龍毛騎士很值錢哪...

點解白龍毛騎士咁值錢呢?

16 12
發新話題