17 12
發新話題

《普多米羅斯》龍國の侵略/ 黑鷹國の反擊----第一集:序章

《普多米羅斯》龍國の侵略/ 黑鷹國の反擊----第一集:序章

故事發生在《普多米羅斯》大地......

日期- 共和國0012年6月中旬
地點- 黑鷹國與獅龍國邊境

獅龍國帝皇野心勃勃,以求統一天下;
竟背信棄義,親率精銳部隊攻打世代同盟- 黑鷹國;

獅龍國大軍正浩浩盪盪地進入黑鷹國境內.....

而另一邊....黑鷹國王亦連同皇長子親率大軍佈陣,以全力迎戰獅龍國大軍..

雙方到達陣前, 戰事一觸即發~~!!

開戰前總有一段無聊的開場白....

卻實在是講多無謂....

兩國終於打破多年盟約....開戰了~!! 步兵先行.....

接觸 ~殺~!!!

第一輪攻擊;看來黑鷹步兵稍佔上風...

獅龍國立刻派出第二輪攻擊

黑鷹步兵平日訓練有素,以陣式拖住獅龍國騎兵..

同時,黑鷹輕騎兵亦己趕到助戰...

獅龍國其中一位天王,親率一隊騎兵殺入戰陣~!!

獅龍國天王殺得性起,黑鷹軍傷亡慘重...就在此時.....

眼見獅龍國天王危在誕夕.....就在此時救星趕到- 獅龍國大將軍是也~!!

兩大巨頭一打就是五十回合,未分勝負~~

獅龍國大軍陣營內.....

獅龍大國師呼喚毒蜘蛛

眼見黑鷹國大將軍被毒蜘蛛所纏,黑鷹大國師作出一個關鍵決定....

呼喚飛龍.....

在混亂其間, 飛龍竟活捉了獅龍國帝皇.....

究竟最後會點~??!  

待續.......

本帖最近評分記錄
  • gn9007807 人仔倉資產 +4 謝謝你的分享 2011-9-29 07:59
  • twwan1123 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-9-29 02:21
  • 羅馬兵仔 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-9-28 23:28
  • 小邪 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2011-9-28 20:31
  • chris 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-9-28 17:46
  • Sebastian 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-9-28 16:43

好好睇

點解唔一開始用飛龍??

強大軍力,不容錯過!

期待下集!故事好好睇!

睇黎呢場大戰一定打得好激烈

很久沒見過這麼多舊款士兵,真是「橫睇掂睇」都是舊款型,尤其是黑鷹兵
pezrod兄真是要影多d相,出多d post!期待你的下集!
創建重騎軍團,誠徵藍龍馬袍!

有幾張相你係咪將黑鷹步兵copy 再貼上呀?
用咩執嫁?

如果樓主再加上新獅軍加新龍軍應該仲好精彩
期待樓主下次有新盟軍增援

兩軍交戰專攻要害

回復 7# 的帖子

哈哈.....士兵是做了手腳外,還有風位/ 表情/ 對話/ ....都是用「小畫家」造的;  
「小畫家」給人感覺無乜用, 但我卻研究了很久, 卻發覺其實頗實用.....

17 12
發新話題