17 12
發新話題

舊款龍毛 Mix 新款騎士

舊款龍毛 Mix 新款騎士

大家好, 我是新人...

真的, 離開LEGO無玩短短兩年, 對於新城堡系列, 我真係幾陌生, 大家玩的城堡LEGO和我之前玩開的, 已經吾同晒了, 新興的冠龍獅鷹, 已經把舊冠龍獅鷹打倒了.

昨晚收到bricklink D貨, 想攪下MIX, 將新舊結合看看效果如何.

我至喜歡的龍騎士小隊, 吾知仲有沒有人再玩呢?
其實LEGO有進步是好事黎, 新兵仔的絲印確是比較精美, 只是舊有的有感情, 始終我教為喜歡.

原裝龍騎

本帖最近評分記錄
  • beara 人仔倉資產 +1 good 2014-7-9 18:19
  • 複製人X2 人仔倉資產 +4 很有用的資料 2011-10-10 17:27
  • samueljim 人仔倉資產 +4 謝謝你的分享 2011-10-10 12:32
  • otiga1 人仔倉資產 +5 精彩作品 2011-10-10 03:06
  • 小邪 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2011-10-9 23:31
  • ArzLan 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2011-10-9 23:25
我的作品,收隻及樂高故事:  (update: 2010-07) http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=357

唉 我最新都係玩到皇冠矮人.....新野我一啲都冇買到....

引用:
原帖由 chris 於 2011-10-9 22:21 發表
唉 我最新都係玩到皇冠矮人.....新野我一啲都冇買到....
CHRIS版大, 好耐無見了.

新產品不錯呢, 只買一隻玩玩也不俗.
我的作品,收隻及樂高故事:  (update: 2010-07) http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=357

我都是支持舊城堡騎士!
新款兵雖然印刷細緻,但舊款人仔不竟線條簡單優美,所以我還是喜歡舊款人仔
創建重騎軍團,誠徵藍龍馬袍!

您的原裝龍騎價錢不便宜呢,單單前面的一位大約也要港幣200一個吧?(還是最少估計)真了不起。果然是有錢人....

龍頭飾 (龍毛) 真係幾時都咁靚~
說起來新的好像不太重視頭飾
舊的款式多樣很多呢~

大大的軍容真壯觀
個馬袍大隊叫我口水直流了...

另多口一問
隻 新獅 何不配埋 獅頭盔甲~??
配合返個馬袍嘛~

引用:
原帖由 Game 於 2011-10-9 22:26 發表

CHRIS版大, 好耐無見了.

新產品不錯呢, 只買一隻玩玩也不俗.
Game唔駛咁客氣喎~你永遠都係我前輩黎既~

新城堡無論人仔武器定防具都太多花款啦 好亂 費事奐要洗多一筆...

對於我呢D早3-4年才玩返城堡的人,舊毛絕對係毒品,唔敢儲,唔敢買....所以最後都玩了部份新毛算了

咦,效果又幾好喎~但配起新頭盔,唔知點解覺得好似屋頂D風向木雞,沒咗新版個種隨風漂嘅個 種羽毛感覺!!
等我試下先

人仔係靚佐,但係d 新set感覺上廢佐同埋貴佐

17 12
發新話題