發新話題

LEGO報告:6399 Airport Shuttle

終於可以見到你的6399 SET, 這SET 亦和你一樣開心,因為它相信主人會把它珍而重之,直到永遠。多謝分享。

大大,你這四千元,除了買到失散多年的心頭好,更令你重新感受到媽媽的愛!!!!

經典之中嘅經典, 裏面啲PACKING真係好有HEART呀!!!

引用:
原帖由 bright22 於 2012-4-10 20:51 發表

如果我的市鎮在香港, 加上你們的sets...正爆
可惜無地方....唔係就搞個聚會大家把set拿出來~.~
引用:
原帖由 豬古力 於 2012-4-10 21:49 發表
你呢盒件靚,又齊內tray,
對town粉絲黎講,好毒呀
買個時唔知...唔知有路軌個trap...
買回來先發現齊晒....第一次見e set的trap
引用:
原帖由 shichun17 於 2012-4-11 13:15 發表
支持光鯨大大一圓兒時夢想~
說回LEGO的舊SET, 以前的設計真的很好, 鼓勵創意! 讓大家發揮LEGO精神! 真估不到盒背的其中一幅圖, 會砌隻大白象出來 ...
現在盒背都係介紹...無其他砌法....
引用:
原帖由 kalafu 於 2012-4-11 14:19 發表
我當年係屈人寺買...$14XX...等左好耐先買到
我個盒都有價錢牌,$1306....
引用:
原帖由 Everlook 於 2012-4-11 18:16 發表
終於可以見到你的6399 SET, 這SET 亦和你一樣開心,因為它相信主人會把它珍而重之,直到永遠。多謝分享。
謝謝.....拖文拖了差不多半年...
引用:
原帖由 simonich 於 2012-4-13 17:15 發表
大大,你這四千元,除了買到失散多年的心頭好,更令你重新感受到媽媽的愛!!!!
對唷^^
引用:
原帖由 牛姑 於 2012-4-14 21:51 發表
經典之中嘅經典, 裏面啲PACKING真係好有HEART呀!!!
係ar...lego d trap so晒9隻人仔出來!

另外多謝小熊大使加入精華!

個set路軌真係太有霸氣喇

我有2盒6990(1盒一手,1 盒二手,二手盒及tray已掉),遲D考完oral先post上"lego 報告發表處"。
ZERO65
以有限創造無限

能夠完夢....洗幾多都覺得值

Enjoy~~

本帖最近評分記錄
  • 光鯨 人仔倉資產 +3 好長!好大地方! 2012-5-22 23:40

引用:
原帖由 KenH2012 於 2012-5-13 23:48 發表
個set路軌真係太有霸氣喇
真係好難得有咁大條係同一SET到....
引用:
原帖由 masahiko 於 2012-5-14 22:57 發表
能夠完夢....洗幾多都覺得值
對!雖然真係十分貴....

看價錢時嚇了一跳, 再看完整篇報告, 覺\得太值得了~
因為錢能解決到的問題, 就用錢去解決~
能找回20年前的回憶, 能仔細回味當時的心情~
應了一句"千金難買心頭好!"
恭喜你!

發新話題