發新話題

翻版Lego賣到開鋪

賣比強國窮人, 但都唔洗抄係咪...講到尾, 都唔尊重知識產權.
我唔係有錢, 唔係窮, 但都唔會因為LEGO貴而去買老番. 人地係花左好多時間去做條PRODUCTION LINE, 諗點放LEGO D位等等.
而家比你一句, 我為窮人就抄左去, 除非你賣既野全部冇錢搵, 如果唔係我都好睇唔起呢D制造商行為.

賣比強國人, 但都唔洗抄係咪...講到尾, 是的以下老翻都唔尊重知識產權。真是可惜!佢哋亦有自己的設計的,一般般,有些都有自己的設計!

深水涉福華街HK$48忍者6盒一SET抽二色忍者比比較,真的有時要拉腳部份才知道老翻。

發現到作比較之時,有分別,約95%像真度。黑色忍者你能夠分別出嗎?

尚有藍色忍者

98%似兵器方面有以下分別。一堆兵器有DD色差!

黑色大刀,正!龍刀............忍者飛鏢尚可,其餘右上角堆兵器差DD。

矛矛的分別,都不錯!究竟那支矛矛是真的?

軍事上一些比較OK,恃別是肉頭,肉手!正!可混合玩吖!
電單車HK$8一盒,仲有小小配件。後面黄身是前一頁個款的807。HK$10 三盒 807。

Yes! The weapons and parts is so cheap.

807 HK$10 for 3 boxes. However, HK$48 for 6 boxes as about photos. It is very good price for you to playing castle.

Baseplate is under HK$80. So cheap.

太子道西177號直行入去可買到平底版(淺灰,綠色都有

要更正一下D資料,底版大塊差不多係48 X 48 咁大塊底版只係賣$HK 70以下。好鬼大塊我用咗DLego 結合咗都OK!星期五我就係太子花園街行入去。原來地版有好多Sizes 的!

老翻風聞如果到大陸買仲平一盒只係人民幣$3。

:L :L

大前日朋友準確地話深水涉福榮街80號左右,連對面路成行成市,有好多鋪賣緊星戰,chima, friend,ironman,忍者,TECH 同忍者龜吖!

花園街,旺角好多車仔推車賣緊,好多人買。

我昨日行過有一間賣老翻的係果汁鋪隔離個間 6 盒星戰人仔盛惠HK$40元 新的!
好平!可惜我無玩星戰!我的平友買後我同佢講顔色一般,佢話底坐同槍配件都抵番!
我話儍豬大陸羅湖城買咪仲平! HK$3元!!!

估到估不到老翻有白兵賣散賣$10元一隻。

真是有些嘆息!Starwar 的朋友又有平玩! so sad

但是都是一句不買吧!^^

我以前對lego真係完全無興趣
但最近比d老翻復仇者吸引到,買左一set之後就愛上左,入左花園街檔野買左盒城市系列老翻
玩完都仲未夠喉,想試下正版
於是就托同事買左盒正版魔戒(有大蜘蛛個盒)
之後發現到老翻同正版品質真係有差異…

雖然老翻係唔岩,不過有時候又真係可以令到其他人認識到呢個圈子

見到山寨積木有散件散賣買到之後,配件水準也不錯,幾元就有人仔,配件正又平!"Only Hk$10 three boxes"
底版大塊差不多係48 X 48 咁大塊底版只係賣$HK 70以下!!

花園街,旺角好多車仔推車賣緊, 一間間見到山寨積木 有賣車仔推車款式不多!

發新話題