24 123
發新話題

[收藏] 紅玫瑰

紅玫瑰

繼上星期係外國的散件, 加埋今日的本港散件.
終於可以由倉友的玫瑰藍本, 做了紅玫瑰.

黃玫瑰重未夠零件.

至於Set 852786-1 就未有時間砌.

ADD: 18 AUG, 加了下面的, 其實係內文的討論, 綜合係埋頭版.

砌件爆炸圖
http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=43148&page=2#pid491900

本帖最近評分記錄
  • 草上飛 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2012-8-18 12:08
  • butterfly 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2012-8-2 11:30
  • dennisdom 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2012-6-28 09:56
  • Alywin 人仔倉資產 +2 謝謝你的分享 2012-6-28 00:03

好靚呀!等我都拼番一支先

嘻嘻, 如無意外, 聽日就有黃件到手.

可否分享拼法?

可否分享要用咩件啊..

樓上兩位倉友, 已覆你地PM.
因為枝玫瑰係人地設計, 我無意係網上公開.

其實枝花真係好考心思, 雖然零件少, 又簡單.
但有兩部份真係幾難睇相睇得出.

只係我岩岩係網買散件砌 7787 The Bat-Tank_Hideout 及 7888 Tumbler 時留意到有用的零件先試到.

另外, 黃色的玫瑰

引用2507 及10223的零件, 終於完成了紅玫瑰及黃玫瑰.
連852786都模擬到出來, 不過模擬852786要2507 及10223兩盒價錢

其實砌上面中間的玫瑰時, 我係用了四件啡磚. 但最後12件紅磚到港 (我係美國搵了好耐, 連一向德國, 英國同荷蘭多零件的store 都找不到)

Slope 65 2 x 1 x 2
材料費二、三十蚊, 但動漫節 HKD89. 嘩

好彩我自己的動手砌了兩枝.  不過動漫當日我就未見到. 黑仔囉.

請問用左幾錢砌???????

>材料費二、三十蚊

24 123
發新話題