發新話題

Lego 今日次貨睇真D !

不知道其他師兄有冇發現呢?

我就發現咗獅子個盾同埋狼人機械人腳背有哄!
不知道其他師兄有冇發現呢?

剛剛看到一位Ching 的發現!08-May-2013

真的嗎?

nps 1 Ching  
你發現的
有冇覺得series10 d 人仔有唔同?

其他series既都唔係甘……
有冇ching都覺得係?

我覺得佢地“膠“左,有陣味…………隻手既黃色淡左,好似磨沙甘………

我就有自己的想法!
會不會是D 膠料問題,是我三年前就擔心安全的問題,過往D 小孩也會放入口裏咬!

Lego 而家的品質大家心裏就有數了。有感而發,想一想吧!係那裡生產,怎樣的管理,人的文化素質,值得深思一下!

假設有害的化學物質成份可能會對人産生有害,雖然危害不是即時,但是長期接觸有可能有化學及毒素的積聚可能就就難免了!

最近拆盒10232 .. 發現次貨料..好在唔係非常關鍵或者難搵既料..

成粒料好似高溫變形, 已經唔可能砌到

回復 113# 的帖子

謝謝! 你的分享!配件有d係咁樣一件半件也不出奇!細數目!

但我發現有問題的通常是一大Lot 都是這樣!好似最近我報 Sogo  display  個盾 好似是乜乜 Chima  機械人。腳同個盾都有哄!

戰鬥後的痕跡!

O! 戰鬥後的痕跡????
除了上次話個款Chima 獅子
機械人個盾有外,狼機械人後腳有外,原來尚有以下的發現!!

盾的Hom 呢條痕出 自 Lego 的 Factory  Hero  的金色的盾同深灰色的盾也有哄吖!條痕可能是打鬥後留下的印記!因我對此種機械人不是好有興趣,無乜詳細看其他地方,盾中間的
痕便是!由上而下!勁

Bad Quality Hom on the shield !

Very Sorry ! I  post it not very clear. But you can buy it andthen you can see it very clear. ^^

Arrow

Are you see it clear! Hom  frighting mark! So grand! Bad quality!

hello我都係城堡嘅粉絲,我想問下大家有冇上facebook艾爾大陸個專頁度投票?

我都係城堡嘅粉絲! But  I am too lazy! 冇上facebook

我係咪要遲D先Post 出來等各位買咗先Post !

Hi! Hi! Good Morning!

紅色龍馬袍 2013 Castle
.

瘀紅色的馬甲!!!龍的象徵也矇了 紅色龍馬袍好似係矇咗!

是我年紀大有老花嗎?

矇眼堅副廠長就話無矇吖 !!! ^^ ^^

不過我發現D 紅色龍馬袍好似係矇咗,可能係我眼花,人老了,又要問問D 細路睇到是否同我一樣

亞高巴巴太陽報特派記者波羅密多艾略遜提出問題?(難道用了我國山寨廠啟蒙)

亞高巴巴生産部: 矇眼堅副廠長就話無矇吖!係你眼矇!無事!紅色龍馬袍無矇!!

我係咪要遲D先Post 出來等各位買咗先Post !  :lol

You can find in 70402 Box set. Not clear Dragon logo printing. I am lazy to show the No. 70402 . Sorry! I am too Lazy. ^^ ^^

謝謝分享,已經知道!

發新話題