發新話題

Lego 今日次貨睇真D !

正如溫生所說:"只有更好,沒有最好~"
雖然有時玩lego卻想怨為啥香港找散件要這麼難...沒信用卡就玩不了b.link,好心行貨商就給人訂件....比動漫展定高點點價,上去office填張表,大家不用煩......有時玩到真的想走歪路(啟蒙),人家香蕉只賣7仙人仔一條,在街上買lego香蕉跟到生果店買香蕉沒分別....只能說生果店應該便宜一點  有時買些透明件又會有明顯花痕  感覺上近年lego的"次貨"問題應該出在qc上~ 樓上估計四點似乎第一點明知照推出市場較合理,下一批再推不改可能趕起貨也許可能覺得只是小問題~

最後,lego始終都是玩具,買六千幾蚊模型都有qc問題,幾蚊幾亳一件散件有問題都是很合理的.......只可以說這世界成本上漲,就等於$賺少了,賺少了就要想方法填補......開公司的想看見的是今年比往年又賺多了?%,而非賺少了什至蝕本...如果喜歡玩lego,相信大家都會玩下去....

p.s.有時寄封信都是一件好事,有些人可能要被踢一下才會改一下

愛麗絲公主,你好!
p.s.有時寄封信都是一件好事,有些人可能要被踢一下才會改一下

你估第一點明知照推出市場較合理,也是我估計之一,五點估計也有,的確一D都不出奇!

剛出差回港!這二天要影相了。星期三先出email ,因為要影相。

先唔講d 印刷件問題, lego 係膠黎, 一包包放係lego 袋入面, 運送途中d 件chok 下 chok 下, 真係有花痕好正常. 我自己玩過好多其他模型, lego品質我自己覺得唔算太差了....
我是city 同creator 的愛好者.
http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=390042

草上飛Ching,你說的是的一包包放係lego 袋入面, 運送途中d 件chok 下 chok 下, 真係有花痕好正常. 呢D也可以是十分輕的問題,大家也可以理解明白得到的,謝謝你的意見。

愛麗絲公主/草上飛Ching 相信你們都玩Lego 城市的,有冇D 別的 Lego 品質問題?

就我喜愛玩Lego Castle 玩玩吓白紅色而成為粉粉紅。
                                                        有哄的 頭盔同Shieid?
我這些 Lego  castle 次貨品質都是顯而易見的。

這二天要影相了。星期5 or 4 先出email ,因為要影Lego次貨 相。

恭喜樓主,我相信你已成功發掘另一種玩LEGO的方向,小弟甘拜下風,希望日後有更多精彩分享!
本帖最近評分記錄
  • otiga1 人仔倉資產 +3 我很認同 2012-8-29 12:50

回復 36# 的帖子

kellyandkelly Ching 你好!我只係玩LEGO Castle,至於其他lego類別的starwar,city 都少玩,我玩的是要係品牌,品質,安全嘅産品。

有位$$163Ching 所提供嘅資訊 Lego 已係十分有高標準要求的國際品牌,可惜係連色都錯!産品有哄!我先post出來同大家分享交流信息,玩lego便會知多D莫盲從。

人家會笑^^ 你玩緊以上的係次貨嚟,就不好了。班兵排出來同款多色,頭盔,盾有哄!影相Post出來便睇到了!

Lego 生產程序品檢理應要更正一下吧!

學到唔少野,多謝

Lego 8833 series 8 品質

引用:
原帖由 samsamt 於 2012-9-19 19:00 發表
很不幸確實有中國工廠的。特別是collectible minifig全部中國生產,852921/852922這2個KINGDOM兵包我也肯定都是中國生產,包括那些武器。

地址不遠,就在深圳

這事其實令人覺得很氣憤,因為那些工廠(我不知道是否只有一間),已 ...
Lego  8833  Series 8 的聖誕老人袍的圍邊是偏粉紅色的,海盗身體也是偏粉紅色的,生産同QC 是否眼睛有問題?

有否大大有買了可提供相!謝謝!
Lego 8833 series 8 品質

Lego  8833  Series 8 的聖誕老人袍的圍邊是偏粉紅色的,海盗身體也是偏粉紅色的,生産同QC 是否眼睛有問題?

頭盔有哄, shield 有哄!,偏粉紅色的獅子兵!大陸制造以上Ching 提供好有用!

我可能是色盲嘅!粉紅色的同白色分不到!!!!

玩 Lego  不是玩品牌品質真是不知道了!比人笑 玩 Lego 原來係玩緊同啟蒙,小魯班一樣水平品質貨咋。Lego 個QC同生産個位人兄 視力正常。粉紅色當白色!勁!

發新話題