發新話題

Lego 今日次貨睇真D !

引用:
原帖由 team388 於 2012-9-25 14:36 發表

順便問問你。不過你有冇眼睛對顔色有障礙請你先說明,會體諒

第一)想問問你在圖中所見的女獅子兵是什麼顔色?

第二)想問問你在圖中所見的男獅子兵是什 ...
#59 不是已經回答了你的問題了嗎? 你的閱讀能力和理解能力有障礙的話, 請你先說明.  
寫咗都唔睇, 更枉論思考了.  所以似乎也無謂浪費大家時間了, 就此擱筆.
本帖最近評分記錄
  • LegoPool 人仔倉資產 +5 他看不明白你的回應, 和之間的關係. 再寫 ... 2012-9-26 08:48
  • otiga1 人仔倉資產 +3 辛苦了! 2012-9-26 01:44

長時間出post話係次貨又如何?
我諗大家回覆者立埸已定

別再回覆等個post沉下去
或由得樓主自言自語推post好了

回復 61# 的帖子

請見諒我正在Copy and Paste中。全文是以下

回復 59# 的帖子
順便問問你。不過你有冇眼睛對顔色有障礙請你先說明,會體諒

第一)想問問你在圖中所見的女獅子兵是什麼顔色?

第二)想問問你在圖中所見的男獅子兵是什麼顔色?

其實你是否有閱讀障礙,我只是想問問你顔色的問題,是什麼顔色!8歲 細路都會知道怎樣答!

以下是文字對於所謂Quality Assurance是乜?關顔色乜事???
所謂Quality Assurance 一般是以一個Range來控制品質的. 作為一件玩具---的其中一件部件上---的一個印刷, 這個range會相對較寬鬆.要將這個range收緊, 第一是現實能不能做到, 第二是有沒有需要, 第三是要以甚麼代價達到 (你經常問的, 利之所在嗎?  答:絕對是!)

這些論述之前都提過了, 現在只是以另一種形式呈現. 閣下似乎屬於"不明白"多於"不同意". 我沒有儲兵的嗜好, 所以可能未必能了解其他朋友在這一方面的執著. 但要求所有士兵絕對一樣, 這不是近乎病態嗎? 這又不是CG動畫. 你不會想連面部表情也完全統一罷?

你沒有儲兵的嗜好?同回答係什麼顔色有何相干呢?我並非要求所有士兵絕對一樣,我知道無東西是完美。
但是玩了30多年的Ching有圖片為証,Lego 次貨的品質大家可以見到!

這是我叫這些是Lego 次貨的原因!開Post 同大家分享!

Lego 次貨的 狮子兵
Mr. D Ching post D 狮子兵偏粉红色的。Lego 次貨的 狮子兵!!!

The circle is right color(Red/white) but the other not correct color(Pink/Red).

很不幸確實有中國工廠的。特別是collectible minifig全部中國生產,852921/852922這2個KINGDOM兵包我也肯定都是中國生產,包括那些武器。

地址不遠,就在深圳
information for samsamt  post on lego 工廠

引用:
原帖由 team388 於 2012-9-27 09:05 發表
很不幸確實有中國工廠的。特別是collectible minifig全部中國生產,852921/852922這2個KINGDOM兵包我也肯定都是中國生產,包括那些武器。

地址不遠,就在深圳
information for samsamt  post on lego 工廠 ...
collectible minifig銷售情況理想,
將來的lego產品更難避免中國生產可能性,
你有何高見令lego放棄大陸生產線,全部回歸丹麥生產?

回復 66# 的帖子

朱古力Ching抱歉!遲了回應你,因我的電腦IP時常上不到人仔倉。
P.S 持份者小朋友你懂嗎?網絡係無疆界的!^^ 你越是這樣,包你適得其反!

回覆朱古力Ching 以上的我只是轉載其他Ching 所提到的Post!

可能也是Lego 生産 次貨 成因之一。

大陸生產線Lego 的QC 同 生産者的責任應是Lego 檢討,點解會生産到咁樣水平品質的次貨!

(又話品牌,乜無檢測?)

引用:
原帖由 team388 於 2012-9-28 12:55 發表 朱古力Ching抱歉!遲了回應你,因我的電腦IP時常上不到人仔倉。P.S 持份者小朋友你懂嗎?網絡係無疆界的!^^ 你越是這樣,包你適得其反!回覆朱古力Ching 以上的我只是轉載其他Ching 所提到的Post!可能也是Lego 生産 次貨  ...
其實你聲稱IP被ban,會唔會係你屋企又有小朋友開個新account洗板之類比人ban了呀?不如問清楚先啦!論壇持份者我都叫認識佢地,佢地好似未有小朋友wo! 有懢你都唔係第一次被家中小朋友用你account發言啦!check清楚好wo!

回復 68# 的帖子

IP 方面我會再檢測,謝謝Ching!祝中秋節快樂!

引用:
原帖由 team388 於 2012-9-28 16:58 發表
IP 方面我會再檢測,謝謝Ching!祝中秋節快樂!
中秋節快樂,祝你玩膠玩得輕鬆

發新話題