發新話題

[教學] 8倍快鏡,示範用IKEA RIBBA 畫架 改成LEGO人仔展示台

8倍太快,完全睇唔倒每層結構

請share,thx
引用:
原帖由 skyheart 於 2012-12-8 02:06 PM 發表

我用網友LK  (買賣與徵求) POST的散件至平價(雜色)
2X6 Plate: $0.75 X171
2x4 Plate: $0.54 X 9
2x2 Plate: $0.39 X 9
1x2 Plate: $0.55 X 54
1x3 Plate: $0.53 X 9
1x6 Plate: $.0.7 X 81
1x2 Brick: $0.53 X 135
...

好正呀!! 好想學下點整!!
但正如樓上ching所言, 太快睇唔到details
請問可否影幾張close-up相? Thx a lot!!

from 樓主 "每層plate 61格闊,3格深,2層plate厚"
"每層用料:
2x6 Plate: 19 pcs
2x4 Plate: 1 Pcs
2x2 Plate: 1 Pcs
1x2 Plate: 6 Pcs
1x3 Plate: 1 Pcs
1x6 Plate: 9
1x2 Brick: 15 Pcs"

大家只要用plate砌2層"61x3"便可完成1層

砌得好靚, 黑框好襯白兵,

本帖最近評分記錄
  • Fred 人仔倉資產 +5 很有用的資料 2012-12-22 19:12
  • chiukeung 人仔倉資產 +5 謝謝你的解答 2012-12-10 12:17

好正呀!!

真系學到嘢!

不過,自己收藏的人仔好似未夠135隻!
火麒麟『周身癮』

可唔可以放到大hulk?

引用:
原帖由 Hill 於 2012-12-8 23:30 發表
from 樓主 "每層plate 61格闊,3格深,2層plate厚"
"每層用料:
2x6 Plate: 19 pcs
2x4 Plate: 1 Pcs
2x2 Plate: 1 Pcs
1x2 Plate: 6 Pcs
1x3 Plate: 1 Pcs
1x6 Plate: 9
1x2 Brick: 15 Pcs"

大家只要用plate砌2層"61 ...
似乎你告知的更簡單, 請問有否教學? 謝謝...

我都想整一個, 不過諗緊要白色定黑色

CHING可唔可以幫我整返個

請問畫架有冇d細個d架?
冇咁多人仔

發新話題