21 123
發新話題

開智積木黑珍珠海盜船同"LEGO 10210一樣比例"

開智積木黑珍珠海盜船同"LEGO 10210一樣比例"

此船重量達3KG,外型係參照LEGO隻10210皇家海軍旗艦設計打造出黎,亦都係照著電影中黑珍珠嘅設計而打造出黎,可以話係10210嘅海盜船版

8塊船帆,6把長梯,6隻海盜,最多可放9支大炮,另外仲有3條樓梯可以通往甲板下層嘅船艙

船帆上嘅骷髏雙劍圖案就係加勒比海盜入面,積克船長隻黑珍珠上面支海盜旗果個標誌

船頭支桿長度為17cm,船身長度為57cm,船尾高度為17cm,船整體高度為47cm

黑珍珠各特點
1係起重裝置,可以吊起甲板上隻小艇,將小艇吊到海面上用作逃生或將小艇由海面上吊回海盜船甲板上

2係爬係長梯上面觀察海上情況嘅海盜【LEGO Jack Sparrow個樣,黃面版

3係甲板上監守崗位嘅海盜,遇到突發情況須要戰爭時,可以即刻拎起側邊嘅武器用作反擊
【武器一般有"長槍,弩,海盜劍和巨劍"】

4係逃生用嘅小艇

黑珍珠各部份細節

掌舵區上有一支大炮,用作對付係後面追上黎嘅海盜船 / 海軍船進行反擊之用
不過我相信應該無邊一首船可以追得上黑珍珠

船長室內部比4184嘅船長室仲要大

外形係照著電影中黑珍珠設計打造出黎

如果D帆冇水印我覺得會仲靚(宜家巳經夠靚喇)

你最大的傑作在淘寶只售169 rmb
而且這不是lego...

好肉酸的帆

10210比例嘅黑珍珠同4184嘅黑珍珠,個Size差幾遠

E+個加勒比海乜都有啲,除咗海盜之外仲有近排MOC嘅香港水警快艇,又警察又海盜

我鍾意你4184首黑珍珠多D~

引用:
原帖由 EdwardPatel 於 2013-1-7 19:48 發表
我鍾意你4184首黑珍珠多D~
我覺得10210比例果隻黑珍珠比4184更加似加勒比海盜果隻黑珍珠

因為佢船頭欄杆果度最似電影隻黑珍珠,船身夠長,夠高,船尾又高,又大隻,係D船帆花咗小小

我另外仲係掌舵區果度加咗欄杆,加咗欄杆之後幾好睇

你個海場景真係冇得頂~

哩個海花咗好多功夫,心機,時間,耐性,金錢去整,淨係啲LEGO 620 藍色底板都洗咗千幾蚊

哩度買吓,果度加吓,砌吓,計計埋埋都應該洗咗幾千銀,黎緊仲要去現時點買零件加野,救命XD

引用:
原帖由 KennyFish86 於 2013-1-7 16:48 發表
你最大的傑作在淘寶只售169 rmb
而且這不是lego...

http://s.taobao.com/search?q=87010+%BA%A3%B1I%B4%AC&initiative_id=staobaoz_20130107

21 123
發新話題