發新話題

[經驗] 訂散件去砌 10182 Cafe Corner 第2期

引用:
原帖由 andywinky 於 2013-3-18 16:04 發表

Thanks for your praise. This is a valuable experience to me. Let me more clear to understand the ordering parts on BL. there is a lots of fun during this project.

Thanks
I tried to purchase bricks from BL in order to build the 10182, but no luck on many rare items.

引用:
原帖由 竹蔗矛根精 於 18/3/2013 23:03 發表

I tried to purchase bricks from BL in order to build the 10182, but no luck on many rare items.
Which one?

THX FOR SHARE

請問內裡有冇設計睇下

引用:
原帖由 foolvillager 於 26/3/2013 00:05 發表
請問內裡有冇設計睇下
師兄, 唔好意思, 暫時工作比較忙 , 並沒有時間去處理內部設計, 現階段我用lego軟件去整一個公園及一些攤位, 諗住擴闊條街 , 所以暫時未有時間去攪內部設計

Ching, 感謝分享!!!! Very very nice and very useful experiences sharing!

引用:
原帖由 markiered 於 28/3/2013 16:45 發表
Ching, 感謝分享!!!! Very very nice and very useful experiences sharing!
大家分享下,交流下

>好多師兄師姐會問這個問題, 點解我不在香港舖頭
>或格仔舖買磚, 唔係可以慳番的運費咩?

老實講, 我砌過 7888 Bat Tumbler 及 6080 城堡 兩set, 覺得係本港好難買到特別o野. 但大路o野, 係香港買真係好方便

>用佐四千蚊鬆啲
我對大屋都冇興趣. 但想問下四千鬆蚊 係咪兩間 ? (上面見好似係)

引用:
原帖由 alpha 於 29/3/2013 15:13 發表
>好多師兄師姐會問這個問題, 點解我不在香港舖頭
>或格仔舖買磚, 唔係可以慳番的運費咩?

老實講, 我砌過 7888 Bat Tumbler 及 6080 城堡 兩set, 覺得係本港好難買到特別o野. 但大路o野, 係香港買真係好方便

>用佐 ...
師兄,在香港買散件都算幾麻煩,好多散件都無,而大路野,雖然香港大路野係有,但數量唔多,如果要買成50至60粒既話,可能要走幾間,有時都浪費時間同埋搭車錢,有時仲要摸門釘,就算有,都未必比BL平。

4000蚊鬆D係一間,另一間係07年買,所以叫個主題叫訂散件起cafe corner第二期。另外仲有一盒未開,用黎珍藏。

好有心機加油

發新話題