發新話題

[分享] 42009同42008入手了~~~(更新家庭成員)

折硬9398,咁改我一早都睇過,係唔明點解轉向唔用Servo

引用:
原帖由 legon 於 2013-9-1 00:37 發表

如你是講 42009 的 parts list

可上 bricklink 按  
我地講緊full rc instruction part list果個高手仲未post出黎!!

引用:
原帖由 legon 於 2013-9-1 00:37 發表 如你是講 42009 的 parts list可上 bricklink 按  
Parts list

http://rebrickable.com/mocs/jurgen/ultimate-42009

引用:
原帖由 royleung826 於 2013-9-1 00:38 發表
折硬9398,咁改我一早都睇過,係唔明點解轉向唔用Servo
3個可能第一空間不足,第二力量不足,第三轉向不足

引用:
原帖由 a4victorwong32 於 2013-9-1 00:41 發表 3個可能第一空間不足,第二力量不足,第三轉向不足
我係砌完先睇到Full RC,部42009又唔想拆,因為我個仔唔識用remote,部新車佢又成日玩........遲D睇下買多部定折拆左佢

引用:
原帖由 royleung826 於 2013-9-1 00:44 發表

我係砌完先睇到Full RC,部42009又唔想拆,因為我個仔唔識用remote,部新車佢又成日玩........遲D睇下買多部定折拆左佢
如果想令子體驗 1 下機械原理

讓他親身直接控制部車

好過用遙控

其實我個仔得3歲,佢只係識用後面個轉向推黎推去,改左RC一定俾佢玩到滑晒牙

引用:
原帖由 royleung826 於 2013-9-1 01:53 發表
其實我個仔得3歲,佢只係識用後面個轉向推黎推去,改左RC一定俾佢玩到滑晒牙
師兄個仔仔真幸福!!!
3歲就有TECHNIC玩...

佢今日玩埋EV3,砌左隻怪獸出黎咬佢,點知佢請怪獸食泥膠

引用:
原帖由 royleung826 於 2013-9-1 02:15 發表
佢今日玩埋EV3,砌左隻怪獸出黎咬佢,點知佢請怪獸食泥膠
我都想玩EV3呀~~~

發新話題