發新話題

[Mindstorms] 31313 - Lego Mindstorms EV3 偷步到手!? (29Aug2013)

I Want too, Please

在 TST Toysrus 看到 HKD 3599

但只得空盒, 想 feel 下重量/份量, 也不成.

最理想是可以單買 electronic parts
i.e. EV3 CPU, sensors & motors

1定會便宜很多

Technic 零件我本身已太多了

引用:
原帖由 legon 於 2013-9-1 00:44 發表
最理想是可以單買 electronic parts
i.e. EV3 CPU, sensors & motors

1定會便宜很多

Technic 零件我本身已太多了
Edu set 會唔會正D?件多D instruction又多D, technic件我有好多又成日訂,但係好似都唔夠用

我買左edu但都會買多set 31313,因為佢個IR都好正

回復 35# 的帖子

我都會買edu同toy版

引用:
原帖由 royleung826 於 2013-9-1 00:56 發表
我買左edu但都會買多set 31313,因為佢個IR都好正
我本身已有 Hitechnic IR link

可以通過普通 technic IR 遙控 NXT

不知可否也可用在 EV3 ???

引用:
原帖由 legon 於 2013-9-1 01:05 發表 我本身已有 Hitechnic IR link可以通過普通 technic IR 遙控 NXT不知可否也可用在 EV3 ???
EV3個IR係新野,佢有三種不同模式:近程、信標和遠程

引用:
原帖由 royleung826 於 2013-9-1 01:20 發表

三種不同模式:近程、信標和遠程
嘩! 很新!

完全未聽過的概念

買了回來 1 定要試試

其實我都未係好清楚

近程=似超聲波

信標=可以搵你個IR remote

遠程=用remote控制

我諗係咁掛

發新話題