發新話題

LEGO 報告: 71006- The Simpsons House

LEGO 報告: 71006- The Simpsons House

1. LEGO 編號: 71006

2. 購買日期及地點: April 2014, Toys'R'us

3. 價錢: $1999.9HKD

4. 人仔數目: 6 (Homer Simpson, Marge Simpson, Bart Simpson, Lisa Simpson, Maggie Simpson, Ned Flanders)

5. 物品介紹: 有一晚經過又一城, 本來想試試下運氣睇下買唔買到71005 Simpsons minifigs, 當然係冇啦! 但竟然好好彩見到71006, 仲要得一個盒, 即刻諗都唔諗就比錢! 呢盒真係大到癲, 用咗八個鐘先砌完!! 間屋好detail, 但D傢俱冇fixed落地, 都幾煩! 希望Simpsons 長出長有, 例如漫畫店, Apu 的便利店, Moe 的酒吧, 整條Simpsons Street .......... =) 呢嗰一定係賺錢之作!!!!

6. 評分(5分為滿分)
好玩指數: 5
抵玩指數: 4 ($2000 ok la, 遲D應該再平D)
靚件指數: 4
罕有指數: 4 (遲D應該通街都係)

7. 撰文者:anakin

盒面

盒底

開盒, 有七組

三本說明書加貼紙

七組組件

其實過程就不多講啦, 但用了8個鐘砌完. 外型忠於電視, 平實

加埋人仔

可開180度, 見到的白色波應該係扮燈, 主要作用鎖死屋頂同間屋.

好detail的內部!! 兩層樓高

影番張經典sofa照

眼神超搞鬼

餐桌, 好迫, 幾乎坐唔到人

彈琴和吸塵

itchy and scratchy show~~~~

真係好搞鬼的兩父子

房間好detail, Bart's comics, and the Clown

花花的鏡, Lisa's favourite, Jazz

Maggie 在BB床

Homer 廁所開大

Ned Flanders 又來找麻煩

窗台

上層Bart間房可拆出來

部車車頭撞爛咗

一家大細遊車河, 只坐到四個人

最後人仔大合照

謝謝觀看

本帖最近評分記錄
  • henryrahim 人仔倉資產 +3 精彩作品 2014-5-2 08:45
  • Jackyses 人仔倉資產 +8 值得加分! 詳見我的回應非常詳盡,更有多幅相 ... 2014-5-1 23:42
  • HOSIKYEUNG 人仔倉資產 +5 精彩作品 2014-5-1 17:50
  • Alywin 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2014-5-1 12:12
  • tong3182 人仔倉資產 +3 內容詳盡 2014-5-1 09:47
  • kikiwihk 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2014-4-30 22:55

回復 3# 的帖子

架車冇頂的,因遷就Marge的頭髮!同電視劇有D唔同的敗北

回復 6# 的帖子

Hahaa, 應該攞個donut比佢食

發新話題