20 12
發新話題

[原創] 分享多年黎既lego 多圖

最近搵番盒野入面好多說明書同舊盒,所以的起心肝去拎出黎睇下自己細個到宜家有幾多lego。
由於去到中學時期放低左lego。去左儲唔同既野。數目大減!
但往往望番呢d 舊set 就一段段記憶湧番哂上黎!
真係多謝我父母細細個就用咁多錢去買玩具俾我。只買lego 其他玩具都唔俾買!
另外真係多謝我阿媽將d 盒同說明書都keep得好好!
同埋有好多都唔見左說明書同埋盒!
首先share 張合照先!

23SEP更新已砌舊SETS

http://www.minifigs.net/forum/viewthread.php?tid=50529&page=2#pid541198

總一總結個搵得番既說明書同盒既list !

1694 3409 4026 4027 4705 4706 4707 4757 4758 4762 4882

5591 5925 5955 6044 6083 6237 6247 6256 6259 6354 6389 6396 6397 6401 6402 6403 6445 6503 6508 6520 6529 6533 6534 6540 6542 6581 6644 6662 6665 6704 6769 (missing)

6811 6814 6815 6835 6852 6898 6973 7131 7140 7314 7904 8207 8230 8233(MISSING) 8255 8536 8540 8544 8545 10199 10216 10229

10235 40051 40056 40059 40082 40083 853195

宜家就一set set睇!

本帖最近評分記錄
  • 草上飛 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2014-9-23 21:25
  • Alywin 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2014-9-20 00:35
  • 豬古力 人仔倉資產 +5 謝謝你的分享 2014-9-19 14:12
  • beara 人仔倉資產 +3 謝謝你的分享 2014-9-18 19:31

很少看到這麼多的舊set說明你愛護有加

引用:
原帖由 yanghang 於 2014-9-18 09:34 發表
很少看到這麼多的舊set說明你愛護有加
keep 得還可以

Harry potter正呀
會唔會賣呀

引用:
原帖由 henryrahim 於 2014-9-18 11:51 發表
Harry potter正呀
會唔會賣呀
我諗就唔會喇..
暫時想放走既會係TECHNIC SETS
換番D $$$ 黎買第D SET

有D盒仲保留萬寧價錢牌,睇翻令我諗起去萬寧個陣情景,
而家$40買唔到一個紅海軍,好感慨

我都向萬寧買過lego

引用:
原帖由 豬古力 於 2014-9-19 12:59 發表
有D盒仲保留萬寧價錢牌,睇翻令我諗起去萬寧個陣情景,
而家$40買唔到一個紅海軍,好感慨
宜家搵間賣LEGO 既萬寧都無

引用:
原帖由 sosax 於 2014-9-19 13:31 發表
我都向萬寧買過lego
識買一定係阿媽去買緊野果時拎盒俾佢睇

回憶無價

20 12
發新話題