發新話題

一人一盒有故事的LEGO

我由細到大成績都係唔好, 唔使旨意好似你地咁話考得好會有lego

引用:
原帖由 oxlau 於 2006-11-14 20:33 發表
我由細到大成績都係唔好, 唔使旨意好似你地咁話考得好會有lego
"有志者, 事竟成".......第三名對我來說, 都是一個不可能的任務.......但我最後都是成功了~~~~

引用:
原帖由 Yang 於 2006-11-14 20:32 發表
6086 咁貴嫁, 我20年前的 6080 都喺 $389 炸
6080 is the castle lego set I like most in my childhoodd stage, however I hv no chance to get it, 'coz I use my chance to buy city set - 6392 Airport, it cost $368 in yr. 1985. My mom would buy once for suchexpensive toys at that time.

'o'...$569.9
是特價貨?
那文員店賣得貴?
定係....我記錯呢?
^^

引用:
原帖由 安仔 於 2006-11-14 21:14 發表
是特價貨?
那文員店賣得貴?
定係....我記錯呢?
^^
可能文具店賣得比較貴~~~

想起以前係玩具反斗城見到就覺得貴!宜家仲貴..:(

我第一件lego我都唔係好記得,應該係大大舊果d,
想當年我阿爸都係多數買d細細set,唔係好貴同埋佢自己中意既city set俾我,
有一次唔知點解得到盒6034,自此就愛上castle系列,攞住份catalog日刨夜刨,
6086係一個遙不可及既夢...

我細個自已是不知Lego人仔的,只知Lego會出磚。我的婆婆都是一樣想法。
細細個,我的婆婆想我的智力增強。所以她買了幾set磚(忘記号馬)給我玩
so now 我的磚是多過人仔的

引用:
原帖由 安仔 於 2006-11-14 21:14 發表
是特價貨?
那文員店賣得貴?
定係....我記錯呢?
^^
當時斗城的LEGO set是較公價如屈人寺和萬寧平
標價大約是公價85至88折
但很少會再有優惠

我都有呢d經歷,有年我生日當日,爸爸打電話返屋企找我,問我生日想要咩禮物,我就即刻睇本 LEGO CATALOG ,
跟住就同佢講要 4558 ,

即係 -------->

唔夠一個鐘 ,係我眼前就出現左 4558 呢盒LEGO ,個時係萬寧買左俾我 ,要成$1279,

我個刻無諗過係事實 , 因為個時最多都係買$6XX 俾我,我個年生日真係好開心!!!

所以我呢家仲 KEEP 住嫁......

附件

即係 -------->

真係無諗過 !!

原盒健在

發新話題