44 12345
發新話題

Lego 報告: 7140 x-wing 終於入手(已加入編號及主題目錄)

本主題被作者加入到個人文集中

Lego 報告: 7140 x-wing 終於入手(已加入編號及主題目錄)

1. Lego編號: #7140.
2. 購買日期及地點: 10 Jan 2007 (ebay)
3. 價錢: USD: 30(1999)  USD:41(bid價)
4.
人仔數目: 4個(Luke skywalker, other X-wing Pilot(忘記了名字), R2-D2, Engineer)
5.
評分(5分為滿分) 好玩指數:5 抵玩指數:4 靚件指數:5  罕有指數:4.8
7.
撰文者: dogjumpjump
8.
撰文日期: 19 JAN 2007

我覺得始終都係比較喜歡這個7140 X-wing , 雖然人仔比起之後6212少及無咁特別,
不過論顏色而言, 7140較為簡潔, 忠於電影, 而6212就比較花...

而且7140配備工程車及維修人員, 可以做出預備出戰前的場景, 加上多個儲物機關
像真及好玩度一流

現在已絕版多事, 保留原好的7140不多... 罕有度也較高 , 但要購入也不是一件太難的事

不過正常bid價加運費就可能會較高, 以二百多件的lego來說, 可能貴了一點(41-60美元不等)

附件

全家幅

出擊前檢查維修(R2-D2最得閒)

好忙呀

入緊油

好忙呀

電腦ok嗎, Luke: check!!

全員準備!!! 開始升空

嘩 ! 好新淨啊, 我系mk剛剛都賣咗一隻, 不過比較dirty, 都要 $ 420.

不過好似短身左些
color佢就好過6212/4502

我反而昨天入了 6212.
而且已砌完了.

呢set有埋維修人員...的確唔錯...
但我都係比較鍾意4502o個款...
Legoism will become one of the words in dictionary

回復 #4 Philipcyh 的帖子

我本想入 6212 但找不到, 請問你系邊到入 & 幾錢 ? 將軍澳有到買爭機 $ 380 人仔每隻計, 每隻 $ 100 以上.

我買的應是最後一set了, 但唔知有無貨?

不如我路過望望, 有才pm給你?

It is lucky that I got one
A cat lover from the Dark Side.

引用:
原帖由 Philipcyh 於 2007-1-21 01:57 發表
我買的應是最後一set了, 但唔知有無貨?

不如我路過望望, 有才pm給你?
Thank you !

44 12345
發新話題